Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Ιλχάν Αχμέτ προς Υπουργό Εσωτερικών : "Αποκαταστήστε άμεσα την λειτουργία των ΚΔΑΠ για τα παιδιά, τους γονείς και τους εργαζομένους"

 

ΠΡΟΣ: Υπουργό Εσωτερικών

Κ. Θεοδωρικάκο Τάκη 

Κύριε Υπουργέ,

Σας διαβιβάζω επιστολή διαμαρτυρίας των εργαζομένων των ΚΔΑΠ Κομοτηνής και Μελέτης, σύμφωνα με την οποία, «χιλιάδες παιδιά, παρότι οι οικογένειές τους πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια, με ΠΛΗΡΗ ΦΑΚΕΛΟ, μένουν ΕΚΤΟΣ των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ. Πρόκειται για μητέρες με αρκετά υψηλή μοριοδότηση (τρίτεκνες/πολύτεκνες, άνεργες, εργαζόμενες με χαμηλά εισοδήματα, μητέρες με ποσοστό αναπηρίας κλπ.). Μητέρες που λάμβαναν κανονικά το voucher και τα παιδιά τους συμμετείχαν για χρόνια στο πρόγραμμα. Παιδιά με τα οποία είχαμε αναπτύξει ιδιαίτερο συναισθηματικό δέσιμο μέσω της καθημερινής και αδιάκοπης παρουσίας τους στους προσφιλείς και οικείους για αυτά χώρους των αγαπημένων τους Κ.Δ.Α.Π.».

Επειδή, πρόκειται για μείζον ζήτημα που αφορά κοινωνικές ομάδες που έχουν άμεση ανάγκη από την δυνατότητα εισόδου των παιδιών τους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης των Δήμων με την χρήση voucher.

Επειδή, στα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Κομοτηνής ειδικά, εκτός των υπόλοιπων δραστηριοτήτων, παράγεται σπουδαίο έργο σε ό,τι έχει να κάνει με την αδελφοποίηση, την ειρηνική και αρμονική συμβίωση του χριστιανικού και του μουσουλμανικού στοιχείου.

Επειδή, η χρηματοδότηση των συγκεκριμένων δομών από την πλευρά της κυβέρνησης αποτελεί ένδειξη κοινωνικής ευθύνης και άσκησης κοινωνικής πολιτικής τα αποτελέσματα της οποίας είναι άμεσα, ορατά και μετρήσιμα στους κόλπους των ωφελουμένων.

Επειδή, το εργασιακό μέλλον που επιφυλάσσει η κυβέρνηση στους εργαζομένους στα ΚΔΑΠ δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι η ανεργία και η κοινωνική τους περιθωριοποίηση.      

Σας καλώ να λάβετε σοβαρά υπόψη τις αιτιάσεις των εργαζομένων, το κείμενο της διαμαρτυρίας των οποίων και σας επισυνάπτω με την παρούσα αναφορά μου, και να προβείτε στις δέουσες ενέργειες για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργία των συγκεκριμένων δομών.   

 

Ο αναφέρων βουλευτής,

Ιλχάν Αχμέτ, Ροδόπης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: