Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Δήλωση βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου για την παρουσία της Διακομματικής Επιτροπής στην περιοχή


Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου μέλος της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης συμμετείχε στις συναντήσεις που είχε σήμερα η Διακομματική Επιτροπή στη Ροδόπη παρουσία της προέδρου της Ντόρας Μπακογιάννη με τον δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών, τον δήμαρχο Αρριανών, τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, τις πρυτανικές αρχές του ΔΠΘ, καθώς και σε σύσκεψη που κάλεσε ο περιφερειάρχης στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ με τους δημάρχους της ΠΕ Ροδόπης.

Ο βουλευτής αφού καλωσόρισε την πρόεδρο, σημείωσε ότι η Διακομματική Επιτροπή αυτές τις μέρες βρίσκεται στη φυσική της κοίτη, τη Θράκη, για τη οποία άλλωστε συστήθηκε, ενώ διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα της επίσκεψης καθορίστηκε με πρωτοβουλία της προέδρου.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής ανέφερε: «Από την πλευρά μας ως ΣΥΡΙΖΑ με την συμμετοχή μας δείχνουμε ότι δεν υποτιμούμε τις δυνατότητες της Επιτροπής και τη δυναμική που μπορεί να αποκτήσει κυρίως με την παρουσία και τις προτάσεις όλων των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων και της αυτοδιοίκησης. Άλλα ταυτόχρονα θέλουμε να κάνουμε απολύτως ξεκάθαρο ότι ούτε υπερτιμούμαι ούτε μεγεθύνουμε το ρόλο της Διακομματικής, γιατί το αποτέλεσμα της θα κριθεί από την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Η παρουσία μας και η συμμετοχή μας στη Διακομματική δε σημαίνει ότι ωραιοποιούμαι και συγκαλύπτομαι τις ασκούμενες πολιτικές και τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει σήμερα η κοινωνία, η νεολαία, ο κόσμος της εργασίας και της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας. Ως ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής θα ακούσουμε με πολύ προσοχή τις προτάσεις των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων και της αυτοδιοίκησης. Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε ώστε να διαμορφωθεί ένα συνεκτικό σχέδιο ανάπτυξης για την περιοχή, που θα αξιοποιεί τα ισχυρά συγκριτικά της πλεονεκτήματα, αλλά με στόχο να ενισχυθεί η απασχόληση, η σταθερή εργασία, να μείνουν οι νέοι στην περιοχή, να υπάρξει μία βιώσιμη ανάπτυξη».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: