Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ

 

Κομοτηνή, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Αρ. Πρωτ.: Π25/1528

Προς

Τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου

Πανεπιστήμιου Θράκης

κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη

 Κοινοποίηση:

- Προέδρους Τμημάτων του Δ.Π.Θ.

- Μέλη ΔΕΠ

- Δικηγορικό Σύλλογο Κομοτηνής

 

Αξιότιμοι κύριοι,

 Η πρωτόγνωρη αυτή πανδημία του Covid-19, που πλήττει τους τελευταίους μήνες την παγκόσμια κοινότητα όπως και τη χώρα μας, έχει δημιουργήσει πολυδιάστατες παρενέργειες και μια από αυτές αφορά τη λειτουργία φορέων, επιχειρήσεων και υπηρεσιών, με άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία μας.

Πρωτίστως βέβαια αυτό που ενδιαφέρει όλους μας είναι η υγεία των πολιτών, που είναι πάνω από όλα και είναι αδιαπραγμάτευτη. Βέβαια η Π.Ε. Ροδόπης είναι «καθαρή» από κρούσματα για τουλάχιστον 1 μήνα, με μηδενικό επιδημιολογικό φορτίο.

Η ανησυχία όλης της τοπικής κοινωνίας για τη λειτουργία με δια ζώσης μαθήματα του Πανεπιστημίου μας είναι έκδηλη. Ήδη, καθ’ όλη τη διάρκεια από την αρχή της κρίσης που το Πανεπιστήμιο στην πόλη μας υπολειτουργεί, η τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα πλήττονται βάναυσα.

Όλοι οι τοπικοί φορείς ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά σας για προσφορά αιθουσών προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια τμήματα των 50 ατόμων για δια ζώσης μαθήματα των σχολών. Παρόλα αυτά βλέπουμε αποφάσεις Τμημάτων του Πανεπιστημίου για εξ’ αποστάσεως μαθήματα κατά το χειμερινό εξάμηνο, πράγμα που πρακτικά σημαίνει κλείσιμο των σχολών αυτών και οικονομική ασφυξία για την πόλη.

Επειδή το Πανεπιστήμιο δεν είναι αποκομμένο από την τοπική κοινωνία βούλησή της είναι να λειτουργήσουν, κατά το δυνατόν και φυσικά με ασφάλεια, όλα τα Τμήματα του Δ.Π.Θ. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υποδεχθούμε τους πρωτοετείς φοιτητές των οποίων το Α’ έτος σπουδών αποτελεί ορόσημο για την μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Τα Επιμελητήρια και οι φορείς της πόλης μας ζητούσαν πάντα τη διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την τοπική παραγωγή και αγορά εργασίας και την ώσμωσή του με την τοπική κοινωνία. Στο πνεύμα αυτό σας ζητούμε να επανεξετάσετε σοβαρά τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας και να αποφασίσετε τη δια ζώσης λειτουργία όλων των Τμημάτων του Δ.Π.Θ.

 

Ο Πρόεδρος του

Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης

 Αγγελίδης Νικόλαος

Ο Πρόεδρος του

Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης

 Γραβάνης Αντώνιος

 Η Πρόεδρος του

Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής

 Κωνσταντινίδου Κυριακούλα

 Ο Πρόεδρος της

Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών&Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης

 Βαφειάδης Ανέστης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: