Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΔΕΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ


Με την ηγεσία του ΔΕΔΑ είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης την ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης προκειμένου να συζητήσει ζητήματα που συνδέονται με την παροχή φυσικού αερίου στην Κομοτηνή και σε άλλους μεγάλους οικισμούς της Ροδόπης.

Συγκεκριμένα σε σύσκεψη με τον πρόεδρο του ΔΣ Βασίλειο Κοτρώνη και τον διευθύνοντα σύμβουλο Μάριο Τσάκα ο Βουλευτής Ροδόπης ευχαρίστησε τον οργανισμό που μαζί με την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης  χρηματοδοτεί το μεγαλύτερο μέρος του έργου. Τόνισε τη σημασία της σύνδεσης του αερίου με τον οικισμό της Κομοτηνής και τη ΒΙΠΕ, εστιάζοντας κυρίως στην ανάγκη να μειωθεί το κόστος της ενέργειας των οικογενειακών προϋπολογισμών και των επιχειρήσεων ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες. Αυτό θα ελαφρύνει σημαντικά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς δίνοντας σημαντική ανάσα στο κόστος ζωής των κατοίκων και λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έθεσε επίσης δυο σημαντικά ζητήματα:

Την επέκταση της σύνδεσης και σε άλλους κατ’αρχήν μεγάλους οικισμούς, όπως οι Σάπες, η Φιλλύρα, η Ξυλαγανή, η Αίγειρος και ο Ίασμος.

Την αξιοποίηση κατά την υλοποίηση του έργου κυρίως τοπικών επιχειρήσεων ως υπεργολάβων καθώς και εξειδικευμένου προσωπικού από την περιοχή, ώστε να τονωθεί η τοπική οικονομία τα επόμενα χρόνια, να κινηθεί η τοπική αγορά και να μειωθεί η ανεργία.

 Ο Θρακιώτης πολιτικός κάλεσε την ηγεσία της ΔΕΔΑ να επισκεφθεί την Κομοτηνή και να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της τοπικής αγοράς και της τοπικής κοινωνίας, ώστε να υπάρξουν συνέργειές για την γρήγορη και αποτελεσματική ολοκλήρωση και επέκταση του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: