Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Επικοινωνία Ε. Στυλιανίδη με Χρ. Σταϊκούρα για το 12% - Στις δυνατότητες συμψηφισμού και οι ασφαλιστικές εισφορές

 


Με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα είχε επικοινωνία ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης, ζητώντας ενημέρωση για την προώθηση της εφαρμογής του 12% που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο πρόσφατα.

Ο Θρακιώτης πολιτικός παρακολουθώντας συστηματικά το θέμα όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και μετά την ψήφιση του, ζήτησε ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του συγκεκριμένου μέτρου που αποκαθιστά την αδικία για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους της Θράκης και θεραπεύει την αδικία και την ασυνέπεια του Κράτους που από το 2010-2015 δεν κατέβαλε χρήματα ισολογισμένα και φορολογημένα στις επιχειρήσεις της περιοχής, οδηγώνταστες σε κλείσιμο, μετακόμιση τους σε γειτονικές χώρες και έκρηξη της ανεργίας. 

Σε συμπληρωματική αποσαφηνιστική διάταξη προβλέπεται ρητά πως μέσα στις δυνατότητες συμψηφισμού συμπεριλαμβάνεται και η η επιλογή των ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να καλύπτονται πλήρως όλες οι επιχειρήσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία από την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου. 

Όπως διαβεβαίωσε τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στυλιανίδη ο αρμόδιος Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, τις επόμενες μέρες μετά τη δημοσίευση της σχετικής διάταξης σε ΦΕΚ προχωρά και η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις της περιοχής να προχωρήσουν στη διαδικασία συμψηφισμών, ώστε μέσα από την εξυγίανση τους να καταστούν όχι μόνο βιώσιμες, αλλά να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες και φθηνές χρηματοδοτήσεις κατά την επικείμενη περίοδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: