Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Ο βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου στις πληγείσες από χαλάζι περιοχές των Δήμων Αρριανών και Μαρωνείας-Σαπών


Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου επισκέφτηκε τις πληγείσες από έντονη χαλαζόπτωση αγροτικές περιοχές σε οικισμούς των Δήμων Αρριανών και Μαρωνείας-Σαπών, μαζί με τον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Αρριανών και δημοτικό σύμβουλο Οσκάν Γιουσούφ. Είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις ζημιές που υπέστησαν περίπου 7.000 στρέμματα με καλλιέργειες, καπνού, βάμβακος, ηλίανθου και σιτηρών σε περιοχές όπως Άμφια, Φιλύρα, Τσιφλίκι, Μικρό Πιστό, Μύστακας, Πρωτάτο.

Ο βουλευτής συνομίλησε με πληγέντες παραγωγούς, παρουσία δημοτικών συμβούλων του Δήμου Αρριανών, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι από τη μεριά του θα κάνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, για να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν η καταγραφή και να γίνει η εκτίμηση των ζημιών εκ μέρους του ΕΛΓΑ με τον οποίον άλλωστε είχε επικοινωνία, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης.
Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι είναι εμφανείς η έκταση και το μέγεθος των ζημιών, γεγονός που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο ύψος της τελικής παραγωγής για τις συγκεκριμένες καλλιέργειες και θα επιφέρει συρρίκνωση στο εισόδημα των πληγέντων αγροτών.
Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει την ευθύνη και να καταβάλλει έγκαιρα τις αποζημιώσεις και όχι να εμπαίζει τους αγρότες, όπως συμβαίνει με τις περσινές αποζημιώσεις, αφού ακόμα εκκρεμεί να εξοφληθεί το υπόλοιπο 35% των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες της Ροδόπης για τις ζημιές της 10ης Ιουλίου 2019.
Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε δυσχερή θέση και αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, λόγω της έλλειψης πολιτικών στήριξης, που θα μπορούσαν να του δώσουν ώθηση για την παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και την εξασφάλιση εισοδήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: