Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Ο συνοριακός σταθμός Νυμφαίας στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης με τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης)


Την αναγκαιότητα της απρόσκοπτης διέλευσης τουριστών κι επισκεπτών από χώρες της ΕΕ και της συμφωνίας Σένγκεν από τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας, με όρους διασφάλισης της δημόσιας υγείας, τόνισε χαρακτηριστικά και επιτακτικά, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης στη διάρκεια συνάντησης εργασίας με τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Θεόδωρο Καράογλου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, στη Θεσσαλονίκη.


Ο κ.Τσαλικίδης, θέτοντας στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Υφυπουργό  Εσωτερικώντο ζήτημα της Νυμφαίας, πρόσθεσε εμφατικά ότι «κρίνεται απαραίτητη η άμεση εγκατάσταση συνεργείων του ΕΟΔΥ, ώστε να εισέρχονται τουρίστες με ασφάλεια στην περιοχή μας». Ο κ.Καράογλου, υποστήριξε σαφώς από την πλευρά του,πως «η Θράκη δεν αποκλείεται από την επανεκκίνησή του τουρισμού».Ο ίδιος υπογραμμίζοντας το αμέριστο ενδιαφέρον του σημείωσε ότι, θα συμβάλλει τα μέγιστα στην κατεύθυνση ενίσχυσης της περιοχής.

Κατά την συνάντηση εργασίας, ο κ. Τσαλικίδης, εξέθεσε επιπλέον, θέματα που σχετίζονται με την ενίσχυση των υπηρεσιών της ΠΕ Ροδόπης, την προσέλκυση επενδύσεων για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης στην περιοχή, την ανάδειξη της Ροδόπης στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας. Ακόμη συζητήθηκε η ένταξη της Περιφερειακής Ενότητας στο δίκτυο διοργάνωσης των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Με την ευκαιρία της συνάντησης του με τον Υφυπουργό,  ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Ευχαριστώ θερμά τον Υφυπουργό Εσωτερικών για το έμπρακτο και άμεσο ενδιαφέρον του για την περιοχή της Ροδόπης. Ζήτησα την στήριξή του, ώστε να ενεργήσουμε από κοινού μέσα από διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας , αφενός για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μου, αφετέρου για να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ροδόπης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: