Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Έναρξη εγγραφής παιδιών και ΑΜΕΑ που θα φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση του κρατικού προγράμματος «Παιδική Εξοχή Μάκρης» για το καλοκαίρι 2020


Ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης ανακοινώνει την έναρξη εγγραφής παιδιών και ΑΜΕΑ που θα φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση του κρατικού προγράμματος «Παιδική Εξοχή Μάκρης» για το καλοκαίρι 2020.

           Από τις​​ 15​​ Ιουλίου​​ έως και τις 24 Ιουλίου​​ 2020​​ θα πραγματοποιούνται οι εγγραφές των παιδιών και των ΑΜΕΑ που​​ θα φιλοξενηθούν​​ στην κατασκήνωση του κρατικού προγράμματος «Παιδική Εξοχή Μάκρης» για το καλοκαίρι​​ 2020.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει​​ τέσσερις​​ κατασκηνωτικές περιόδους διάρκειας επτά (7)​​ ημερών:

1η​​ Περίοδος:​​  ​​ ​​ ​​ ​​​​ 27​​ Ιουλίου​​  ​​​​ –​​ 03​​ Αυγούστου 2020 (​​ ΑΜΕΑ)

2η​​ Περίοδος:​​ 05​​ Αυγούστου –​​ 12​​ Αυγούστου 2020 (για παιδιά)

3η​​ Περίοδος:​​ 14​​ Αυγούστου –​​ 21​​ Αυγούστου 2020​​ (για παιδιά)

4η​​ Περίοδος:​​ 23​​ Αυγούστου –​​ 30​​ Αυγούστου 2020 (για παιδιά)

 Προϋποθέσεις εγγραφής:


α)​​ Στις Παιδικές Εξοχές γίνονται δεκτά παιδιά που έχουν ανάγκη παραθερισμού​​ και που οι οικογένειές τους δεν μπορούν με δικές τους δαπάνες να καλύψουν την ανάγκη αυτή,​​ ηλικίας 7 έως 15​​ ετών.

β)​​ Οι εγγραφές των παιδιών θα γίνονται​​ κατόπιν ιατρικής εξέτασης​​ αυτών, με την επίδειξη ​​ των βιβλιαρίων εμβολίων τους, σε Κέντρα Υγείας, στους Σταθμούς Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβων του ΕΦΚΑ​​ (για τους κατοίκους Κομοτηνής και στα Εξωτερικά Ιατρεία της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ. Νοσοκομείου Κομοτηνής),​​ αλλά και από ιδιώτες Ιατρούς.

γ)​​ Σε κάθε παιδί θα δίδεται Δελτίο κατασκηνωτή στο οποίο, εκτός από τα ατομικά στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο, ηλικία, μέλη οικογένειας, τηλέφωνο κλ.π.) θα καταγράφεται κάθε παρατήρηση του γιατρού για την υγεία του παιδιού.

δ)​​ Από τις κατασκηνώσεις αποκλείονται, μέχρι αποκαταστάσεως της Υγείας τους, τα παιδιά που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα και εντελώς τα παιδιά που πάσχουν από ψυχονευρωτικά νοσήματα (επιληψία κλπ.)Κατά την εγγραφή πρέπει να προσκομίζονται:-          Το Δελτίο Κατασκηνωτή,​​ όπου θα βεβαιώνονται από τον ιατρό​​ τα εμβόλια των παιδιών, ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά ή ψυχονευρωτικά νοσήματα και μπορεί να φιλοξενηθεί στην κατασκήνωση.
-          Υπεύθυνη Δήλωση​​ του γονέα ή κηδεμόνα, στην οποία να αναγράφεται το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου έτους, ο αριθμός μελών της οικογένειας και ο τύπος της (τρίτεκνη, πολύτεκνη, μονογονεϊκή κτλ), καθώς και άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά, όπως ανεργία, απορία, μειονότητα κτλ.
-          Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

-          Απόδειξη κατάθεσης​​ 30,00 Ευρώ​​ στον λογαριασμό της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου με Αριθ. Λογ.:​​ 3010000797902-0​​ και για τους κατοίκους Φερών, Δήμου Σουφλίου, Δήμου Διδ/χου, Δήμου Ορεστιάδας και Δήμου Σαμοθράκης.​​


Εξαιρούνται από το οικονομικό αντίτιμο τα παιδιά πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, καθώς και τα παιδιά των οικογενειών​​ που δικαιούνται ΚΕΑ.


Σας γνωστοποιούμε ότι φέτος, λόγω της πανδημίας, θα επιλεγούν λιγότερα παιδιά και η επιλογή θα γίνει με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια.

Μόνο για τους δημότες Κομοτηνής, οι εγγραφές θα γίνονται στο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα του Δήμου Κομοτηνής, που στεγάζεται στο Πολυλειτουργικό Κέντρο επί της οδού Γρ. Μαρασλή 1, ισόγειο. Απαιτείται η απόδειξη κατάθεσης των 30,00 ευρώ, που θα προσκομίσετε με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2531032401
Ώρες εξυπηρέτησης: 10:00 π.μ – 14:00 μ.μ

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις, συνοδευμένες από τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε ψηφιακή μορφή, παρακαλούμε να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση:
kekkomotinis@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: