Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Έκτακτη σύσκεψη στην ΠΕ Ροδόπης λόγω κορονοϊού


Έκτακτη σύσκεψη με θέμα την εξέταση των δεδομένων σχετικά με τον κορονοϊό και την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης στη Ροδόπη, συγκάλεσε χθές, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, καταγράφηκε ο προβληματισμός λόγω της εμφάνισης    διάσπαρτων, εστιών κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή. Μετά την κατάθεση απόψεων και προτάσεων από τους παρευρισκόμενους φορείς, προέκυψε η ανάγκη αμεσότερης ενημέρωσης και συνεργασίας για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της κατάστασης. Το συγκεκριμένο αίτημα μεταφέρθηκε στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ Σπύρο Σαπουνά, ο οποίος συμμετείχε τηλεφωνικά στην συνάντηση.

«Προκάλεσα σύσκεψη, σε μια οργανωμένη προσπάθεια ώστε να δράσουμε υποβοηθητικά και υποστηρικτικά στις ενέργειες του ΕΟΔΥ σχετικά με την πρόληψη και καταπολέμηση του κορονοϊού. Στόχος  είναι να περιορίσουμε τα μεμονωμένα περιστατικά όπου υπάρχουν και να αποφύγουμε την άτακτη διασπορά τους. Έχουμε επίγνωση της κατάστασης στην περιοχή μας, ωστόσο ζητούμενο είναι να δημιουργήσουμε ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας ώστε να στηρίξουμε το έργο του ΕΟΔΥ, της Πολιτικής Προστασίας και πάνω απ’ όλα τον τόπο μας, διότι η συμβολή μας είναι χρήσιμη», δήλωσε μετά το τέλος της έκτακτης σύσκεψης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νικόλαος Τσαλικίδης.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΑΜΘ Κωνσταντίνος Βενετίδης, Οικονομικών, Διοίκησης και Διαφάνειας Αχμέτ Ιμπράμ, οι Δήμαρχοι, Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, Σαπών-Μαρώνειας Ντίνος Χαριτόπουλος, Ιάσμου ΟντέρΜουμίν,  ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής Γιώργος Πατλάκας , ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης Κώστας Χαριτόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αρριανών, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και της Διεύθυνσης Υγείας ΠΑΜΘ , εκπρόσωπος του τοπικού Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κομοτηνής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: