Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Σύσκεψη στην έδρα της Π.Α.Μ-Θ για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην περιοχή - Παρόντες ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δ. Χαρίτου


Σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην περιοχή και ιδιαίτερα στη Ροδόπη πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή το πρωί της Παρασκευής 19 Ιουνίου, στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, ο πρώην υπουργός Υγείας και Τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου και Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσείν, όλοι οι δήμαρχοι της Π.Ε. Ροδόπης, υπηρεσιακοί παράγοντες των Διευθύνσεων Υγείας και Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, της περιφερειακής αυτοδιοίκησης κα.
«Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε και να εφησυχάσουμε, ο κορονωϊός είναι ανάμεσά μας» τόνισε σε δηλώσεις του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δ. Χαρίτου.

Στην παρέμβασή του στη διάρκεια της σύσκεψης και στις δηλώσεις στην συνέχεια ο βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου ανέφερε: «Η ενημέρωση που έγινε στη σύσκεψη ήταν αναλυτική, παρουσιάστηκε η υφιστάμενη κατάσταση με την εξάπλωση της πανδημίας, όπως και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της τοπικής έξαρσης που παρουσιάστηκε σε έναν οικισμό του νομού Ροδόπης και φαίνεται ότι είχαν θετικά αποτελέσματα. Η συνολική εικόνα για τη διαχείριση της κρίσης την προηγούμενη περίοδο, παρά τις αδυναμίες και τα λάθη που έγιναν, είναι ότι πήγε γενικά καλά, όπως φανερώνει ο χαμηλός αριθμός κρουσμάτων στη Ροδόπη. Γεγονός στο οποίο συνέβαλλαν οι υγειονομικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς. Το έλλειμμα ενημέρωσης των πολιτών εκ μέρους του υπουργείου Υγείας, επισημάνθηκε με έμφαση στη συνάντηση, θέμα άλλωστε που είχα θέσει στον ίδιο τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κο Χαρδαλιά».

Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι «κερδίσαμε πολύ σημαντικό χρόνο ώστε να προχωρήσουμε στη στελέχωση των δομών και στη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Όμως η καθυστέρηση είναι σημαντική εκ μέρους του υπουργείου Υγείας για να προχωρήσει στην κάλυψη των αναγκών. Για όλα αυτά τα ζητήματα είχαμε την ευκαιρία να καταθέσουμε τις προτάσεις μας με ερωτήσεις και στη Βουλή όλο το προηγούμενο διάστημα.
Η τοπική έξαρση σε οικισμό του Δήμου Ιάσμου, που είχε θετική έκβαση, ήρθε να μας υπενθυμίσει ότι ο κορονωϊός είναι ανάμεσά μας και δεν υπάρχει λόγος για εφησυχασμό και επανάπαυση. Ενώ τονίστηκε στη σύσκεψη η ανάγκη να επεκταθεί ο αριθμός των τεστ σε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας, καθώς και να εγκατασταθεί μηχάνημα στο Νοσοκομείο Κομοτηνής για μοριακή ανάλυση του Covid-19».
Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου ευχαρίστησε τον πρώην υπουργό Υγείας και την περιφερειακή αρχή για την ουσιαστική συζήτηση, υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία του Ανδρέα Ξανθού σηματοδοτεί την υπεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά στην διαχείριση της πανδημίας σε όλη την χώρα, όπως και τον σημαντικό ρόλο του για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: