Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Δήλωση βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου για το νομοσχέδιο μικροπιστώσεων στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Συζητήθηκε και ψηφίστηκε στη βουλή το νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Σε δήλωσή του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ  Δημήτρης Χαρίτου σημειώνει: 
«Είναι γεγονός ότι με το σημερινό σχέδιο νόμου, όπως και με το νομοσχέδιο για την αναπτυξιακή τράπεζα που προηγήθηκε, η κυβέρνηση αποδέχεται, έστω και με καθυστέρηση ρυθμίσεις, που επεξεργάστηκε  και προετοίμασε για μεγάλο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα χρήσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο προκειμένου να εξασφαλίζει τη δυνατότητα πρόσβασης σε ρευστότητα ο επαγγελματικός κόσμος, που σήμερα βρίσκει κλειστή την πόρτα του παραδοσιακού τραπεζικού συστήματος λόγω και των υπέρογκων απαιτήσεων και εγγυήσεων που αυτό θέτει. Ένας θεσμός που για να πετύχει χρειάζεται να υπάρξει διαφάνεια και να αποκλειστούν οι πελατειακές και ρουσφετολογικές λογικές που εμφιλοχωρούν στην σημερινή κυβέρνηση.
Η συμφωνία μας με τις ρυθμίσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση  συμφωνία με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Το αντίθετο είμαστε  ριζικά αντίθετοι και σε σύγκρουση με τις ασκούμενες οικονομικές πολιτικές, που βαθαίνουν την οικονομική ύφεση και γιγαντώνουν τα προβλήματα του κόσμου της εργασίας και της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας. 
Ως γνωστό καταθέσαμε   μια σειρά τροποποιήσεων  για να διασφαλισθεί χαμηλό επιτόκιο και να αποφευχθούν καταχρηστικές πρακτικές στην τραπεζική αγορά. Αλλά και για να εξασφαλιστεί  η δυνατότητα φορέων της αυτοδιοίκησης και των επιμελητηρίων να συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών μικροχρηματοδοτήσεων».



 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: