Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»  Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.

  Η Διοικήτρια κυρία ΜάγδαΓιαμουστάρη υποδέχθηκε τον πρώην Υπουργό στην είσοδο τηρώντας αυστηρά το πρωτόκολλο υγιεινής πλαισιωμένη από επιτελείο Νοσηλευτών, φυλάκων του νοσοκομείου και στελεχών του Ερυθρού Σταυρού που ελέγχουν πλέον οργανωμένα την είσοδο.
  Φορώντας μάσκες όλοι θερμομετρήθηκαν από την ομάδα του Ερυθρού Σταυρού και του Νοσοκομείου. Στη συνέχεια ο Βουλευτής επισκέφθηκε όλους τους νεοδιαμορφωμένους χώρους και ενημερώθηκε επί τόπου από τη Διοικήτρια καθώς και εκπρόσωπο του επιστημονικού προσωπικού για όλες τις παρεμβάσεις και τις διαμορφώσεις που έγιναν λόγω της κατάστασης για την καλύτερη και πιο ασφαλή λειτουργία.
Είδε το box που αγοράστηκε και εξοπλίστηκε για να λαμβάνονται εκεί τα δείγματα των ύποπτων κρουσμάτων COVID19  μαζί με 2 χημικές τουαλέτες, τη στρατιωτική σκηνή που στήθηκε για την ασφαλή ένδυση - απέκδυση των πληρωμάτων ΕΚΑΒ.
Ενημερώθηκε για την 24ωρη πλέον λειτουργία των ΤΕΠ(πριν δεν υπήρχε βραδινή βάρδια) .
Διαπίστωσε όλες τις παρεμβάσεις που έγιναν για τον καθαρισμό, την υγιεινή και τον εξωραϊσμός του χώρου και φυσικά την ασφάλεια του προσωπικού και του κοινού.

Η κ. ΜάγδαΓιαμουστάρη ευχαρίστησε τον Ευριπίδη Στυλιανίδη για την συμβολή του στην ενίσχυση του προσωπικού με 12 νέους νοσηλευτές, 5 επικουρικούς γιατρούς που οι περισσότεροι δεν θα καλύπτονται από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου, 3 παρασκευαστές, 2 διοικητικούς υπαλλήλους, 9 ΥΕ βοηθούς νοσοκ. Τραυματιοφορείς και 4 ηλεκτρολόγους-υδραυλικούς με μπλοκάκια, δηλαδή συνολικά πάνω από 35 άτομα και με ικανοποίηση επισήμανε την αύξηση των κλινών ΜΕΘ από 3 σε 5. Δήλωσε παράλληλα ότι αναμένουμε την έγκριση PCR Test αντισωμάτων το συντομότερο δυνατό από το Υπουργείο για να επιταχύνουμε τα εκκρεμή χειρουργεία. Διαβεβαίωσε δε ότι όλο αυτό το διάστημα δεν διέκοψε ούτε στιγμή τη λειτουργία του το νεφρολογικό τμήμα της αιμοκάθαρσης, ενώ ξανά ξεκινούν και τα οφθαλμολογικά χειρουργεία.
  Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης συνεχάρη τη Διοικήτρια κ. Μ.Γιαμουσταρη που παρότι ανέλαβε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερο ζήλο και αποτελεσματικότητα, επιτυγχάνοντας μέχρι στιγμής έναν άθλο.
  Ευχαρίστησε δε ξεχωριστά την Ομάδα Συντονισμού , την Επιτροπή Λοιμώξεων , τη Νοσηλευτική Επιτροπή, το Επιστημονικό Συμβούλιο, τους διευθυντές και υπευθύνους κλινικών, εργαστηρίων, ΤΕΠ , ΜΕΘ , αιμοδοσίας, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, τους εργαζόμενους της καθαριότητας ,της σίτισης, της φύλαξης και όλων των υπηρεσιών, τονίζοντας: «Παραλάβατε το παλιότερο νοσοκομείο της χώρας στην πιο δύσκολη συγκυρία και με υποδειγματικό πάθος και αυταπάρνηση του δώσατε παράταση ζωής, αλλάζοντας την εικόνα που υπήρχε.  Κερδίσαμε το χρόνο και το στοίχημα μέχρι την ολοκλήρωση του νέου νοσοκομείου που όπως μας διαβεβαιώνουν δεν θα καθυστερήσει, δεν θα ξεφύγει από τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης...»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης στην μεγάλη ευαισθητοποίηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης, στην άμεση ανταπόκριση του Υπουργού Υγείας και καλού συναδέλφου και φίλου του Βασίλη Κικίλια, στη εξαιρετική συνεργασία του με τον επίσης καλό φίλο του και Διοικητή Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρη Τσαλικάκη. «Όλοι μαζί πετύχαμε πολλά, ακόμα όμως ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει. Αν προσέξουμε θα βγούμε νικητές και ωφελημένοι. Η κρίση θα έχει καταστεί μια έντονη ανάμνηση αλλά και μια διδακτική περιπέτεια». Και συνέχισε « η συνεργασία μου με τη ΜάγδαΓιαμουστάρη και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου μας μέχρι στιγμής, αποτελεί ένα υποδειγματικό παράδειγμα, για το τι μπορούμε να πετύχουμε στο νομό μας, όταν λειτουργούμε μεθοδικά, ενωμένα, συντονισμένα και ανυστερόβουλα, ο καθένας από το δικό του ρόλο. Εύχομαι και ελπίζω αντίστοιχα να μπορέσουμε να δράσουμε και σε άλλα πεδία έτσι, καθιστώντας την κρίση ευκαιρία».


Δεν υπάρχουν σχόλια: