Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου: Τιμούμε τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης στην ελληνική επικράτεια


Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου εκπροσώπησε την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην σημερινή 100η επέτειο της ενσωμάτωσης της Θράκης στην ελληνική επικράτεια και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Πεσόντων Ηρώων του Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου του 1940, στο Πάρκο της Περιφέρειας, ενώ νωρίτερα παραβρέθηκε στην επίσημη δοξολογία στο προαύλιο του καθεδρικού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο.

Σε δήλωσή του για την 100η επέτειο ενσωμάτωσης της Θράκης στην ελληνική επικράτεια ανέφερε:
Τιμούμε σήμερα τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό. Οι ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε δε μειώνουν καθόλου τη σημασία και την αξία αυτού του μεγάλου ιστορικού γεγονότος. Γιορτάζουμε με περηφάνια ένα ορόσημο που σφράγισε την πορεία της Θράκης μας, αλλά και την ιστορία όλης της πατρίδας μας. Είναι αλήθεια η μακρά αυτή διαδρομή ήταν δύσκολη και δύσβατη, όμως σταθήκαμε όρθιοι, προχωρήσαμε μπροστά όλοι ανεξαιρέτως και πετύχαμε πολλά χάρη στους αγώνες και τις θυσίες του Θρακιώτικου λαού και σήμερα μπορούμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία να ατενίζουμε το μέλλον.
Γνωρίζουμε ότι ζούμε σε μία ιδιαίτερη γεωπολιτικά αλλά και ασταθή περιοχή, όμως είμαι βέβαιος πως αν πορευτούμε με σύνεση και σύμπνοια δεν έχουμε να φοβηθούμε καμία πρόκληση, καμία απειλή και καμία αμφισβήτηση και μπορούμε να διασφαλίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Μπροστά στην οικονομική κρίση που έρχεται μετά την πανδημία, οφείλουμε να προχωρήσουμε με σχέδιο, έχοντας στο μυαλό μας τον κόσμο της εργασίας, τον κόσμο της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, που άμεσα πλήττεται και είναι ανάγκη να αξιοποιήσουμε τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε ως περιοχή.
Η σημερινή επέτειος, το μήνυμά της, μας δίνει δύναμη να προχωρήσουμε με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Χρόνια πολλά σε όλους, χρόνια πολλά Θράκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: