Τρίτη 28 Απριλίου 2020

«Ξεκίνησαν οι δράσεις καταπολέμησης κουνουπιών στην ΠΕ Ροδόπης»


Σε πλήρη εξέλιξη τίθενται από σήμερα Δευτέρα 27 Απριλίου 2020, οι δράσεις καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.

Οι ενέργειες καταπολέμησης υλοποιούνται με επίγεια μέσα από ειδικά συνεργεία ψεκασμών καθώς επίσης με εναέρια μέσα. Πρόκειται δε, να ενταθούν περαιτέρω τις προσεχείς ημέρες με τη διενέργεια αεροψεκασμού προνυμφοκτονίας στο φυσικό και αγροτικό περιβάλλον της ΠΕ Ροδόπης, την Πέμπτη, 30 Απριλίου.


Ιδιαίτερα αποφασιστική για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κουνουπιών, είναι η συνδρομή των πολιτών, οι οποίοι είναι σκόπιμο να λαμβάνουν μέτρα για την αποφυγή δημιουργίας εστιών στους ιδιωτικούς χώρους. Ενδεικτικά προτείνονται, η απομάκρυνση χόρτων, κούρεμα του γρασιδιού και θάμνων σε αυλές και οικόπεδα, η απομάκρυνση στάσιμων νερών από υδρορροές κι άλλα σημεία των κήπων και η χρήση αντικουνουπικού πλέγματος-σίτας σε αεραγωγούς κτλ.

Με αφορμή την εκκίνηση των δράσεων καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νικόλαος Τσαλικίδης δήλωσε «λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών και ειδικότερα την επικράτηση χαμηλών θερμοκρασιών στην περιοχή μας, κρίθηκε σκόπιμη, η διενέργεια ιχνηλάτισης για τις προνύμφες,μόλις, την προηγούμενη εβδομάδα.Οι δράσεις καταπολέμησης κουνουπιών ξεκίνησαν και θα εξελιχθούν με σχέδιο και συστηματικά σε όλη την επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας.Αποφασιστικής σημασίας για την επιτυχία της καταπολέμησης του φαινομένου είναι η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων κι ειδικότερα των πολιτών στην οποία προσβλέπουμε και φέτος».

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη  Ροδόπης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΓΕΙΩΝ ΨΕΚΑΣΜΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΗΝ  ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

 ΠΕΡΙΟΔΟΣ 27.04-01.05.2020 
ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ
ΔΕΥΤΈΡΑ
27.04.2020
ΤΡΙΤΗ
28.04.2020
ΤΕΤΆΡΤΗ
29.04.2020
ΠΕΜΠΤΗ
30.04.2020
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ
01.05.2020
ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ
ΑΣΤΙΚΟ-ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟ-
ΑΓΡΟΤΙΚΟ-ΦΥΣΙΚΟ
ΣΥΣΤΗΜΑ
ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ


________________

ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ
ΨΕΚΑΣΜΟΙ
ΑΣΤΙΚΟ-ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟ-
ΑΓΡΟΤΙΚΟ-ΦΥΣΙΚΟ
ΣΥΣΤΗΜΑ
ΦΑΝΑΡΙ
ΑΡΩΓΗ
Π.ΜΕΣΗ
ΠΡ.ΗΛΙΑΣ
ΜΑΡΩΝΕΙΑ
ΑΓ.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΠΛΑΤΑΝΙΤΗΣ
ΙΜΕΡΟΣ
ΚΑΛΛΙΣΤΗ
ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΣΤΗ
ΠΟΡΠΗ
ΓΛΥΦΑΔΑ
ΜΕΣΗ
ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΕΩΣ________________
ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ
ΨΕΚΑΣΜΟΙ
ΑΣΤΙΚΟ-ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟ-
ΑΓΡΟΤΙΚΟ-ΦΥΣΙΚΟ
ΣΥΣΤΗΜΑ

ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ
ΣΦΑΓΕΙΑ ΚΟΜ
ΠΑΛΙΟΣ ΒΙΟΛ.ΚΟΜ
ΠΑΡΑΔΗΜΗ
ΠΑΓΟΥΡΙΑ
ΣΙΔΕΡΟΧΩΡΙ
ΚΑΛΑΜΟΚΑΣΤΡΟ

ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΕΩΣ_________________


Δεν υπάρχουν σχόλια: