Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Την Κομοτηνή επισκέφθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης και πρώην υφυπουργός εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης


Συναντήσεις με Δ. Χαρίτου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Γ.Γκαράνη Δήμαρχο Κομοτηνής, Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα και Μουφτή Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης  Αμανατίδης και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου παραχώρησαν την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου κοινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στην συνέχεια συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, με τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κο Παντελεήμονα και τον τοποτηρητή μουφτή  Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ.
Στην συνάντηση με τον δήμαρχο συζητήθηκαν τα θέματα που συνδέονται με τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής με βάση τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που αυτή διαθέτει, ιδιαίτερα της αναξιοποίητης δυναμικής που προσδίδει ο κάθετος άξονας και όχι μόνο. Και βέβαια συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τις τοπικές ανάγκες και συνδέονται με τον Φιλόδημο και τα έργα που είχαν ωριμάσει για να προχωρήσουν, αλλά σήμερα παραμένουν μετέωρα. 
Η επίσκεψη στον μητροπολίτη έγινε σε θερμό κλίμα, λόγω και της προσωπικής γνωριμίας που διατηρεί μαζί του ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών. Συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με τον κοινωνικό ρόλο της Εκκλησίας στην περιοχή. Ακολούθησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον τοποτηρητή – μουφτή στην έδρα της Μουφτείας.
Στην συνέντευξη Τύπου ο βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου, αφού καλωσόρισε τον κ. Αμανατίδη, είπε τα ακόλουθα:

 «Η σημερινή  κυβέρνηση έχει δώσει σαφές αποτύπωμα για το που κινείται και ποια συμφέροντα θέλει να εξυπηρετήσει η πολιτική της. Μπροστά μας είναι σημαντικά ζητήματα που θα επηρεάσουν και θα καθορίσουν τη ζωή των ανθρώπων. Αναφέρομαι στο ασφαλιστικό και στην άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας. Και βέβαια έχει προηγηθεί μία σειρά ρυθμίσεις που έπληξαν τους κοινωνικά αδύναμους, όπως η μείωση του κοινωνικού μερίσματος. Οι προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν για τα μεσαία στρώματα καθημερινά διαψεύδονται με τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.
Γνωρίζετε ότι όλα αυτά γίνονται σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας και αστάθειας στην περιοχή με αμφισβητήσεις και απειλές, ζητήματα που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα, πράγμα που δεν γίνεται σήμερα, ενώ η διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής από όλες τις πολιτικές δυνάμεις είναι αναγκαία όσο ποτέ.
Έχουμε μπροστά μας ως ΣΥΡΙΖΑ το συνέδριο που φιλοδοξούμε να γίνει ανοιχτό στην κοινωνία. Θέλουμε να διαμορφώσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις, να ετοιμαστούμε προγραμματικά, ώστε να είμαστε έτοιμοι την επόμενη μέρα που θα κληθούμε από τον ελληνικό λαό».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κος Αμανατίδης, που αφού ευχαρίστησε για τη φιλοξενία,  είπε τα εξής:
«Σήμερα κλείνουμε εφτά μήνες από την αλλαγή της διακυβέρνησης της χώρας. Σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και ειδικά για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, επισημάναμε στη κυβέρνηση ότι η πολιτική κατευνασμού και η μετεξέλιξή της σε πολιτική προβλεψιμότητας δείχνει μια κυβέρνηση που τρέχει ασθμαίνοντας πίσω από τις εξελίξεις. Ένα μεγάλο θέμα που ανέδειξε ο Αλέξη Τσίπρας και άλλα στελέχη που ασχολούμαστε με την εξωτερική πολιτική. Άρα είναι επιτακτική η ανάγκη σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.
Όσον αφορά στα θέματα που έτρεξαν για την ελληνική κοινωνία αυτό το επτάμηνο χαρακτηρίζονται από οπισθοχώρηση σε όλα τα κοινωνικά δικαιώματα.  Σημαντική είναι η πρότασή μας για αύξηση του κατώτατου μισθού κλιμακωτά, ώστε τέλος του 2021 να είναι στα 750€. Μια πρόταση που έχουμε καταθέσει και θα γίνει μεγάλη συζήτηση γύρω από αυτήν.  
Τα θέματα και της Θράκης, όπως και όλης της χώρας, είναι θέματα ανάπτυξης που πρέπει να τρέξουν με πιο γρήγορους ρυθμούς.  Μιας ανάπτυξης της οποίας όμως τα αποτελέσματα θα πρέπει να αποδοθούν στους πολλούς και στην κοινωνία.
Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και έχει καταρρεύσει το αφήγημά της.
Ελπίζω ότι στο συνέδριό μας θα αγκαλιάσουμε τις προσδοκίες του ελληνικού λαού με ένα σαφές κυβερνητικό πρόγραμμα για την Ελλάδα που έχει βγει από τα μνημόνια, θα υπηρετήσουμε την Ελλάδα της νέας δεκαετίας. Αυτή είναι η επιδίωξή μας κι ευελπιστώ ότι με τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσουμε να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες. Πρέπει η χώρα να αλλάξει ρότα γιατί έχουμε πισωγυρίσματα».Δεν υπάρχουν σχόλια: