Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Γόνιμος διάλογος για τα άτομα με αναπηρία μεταξύ του βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου και εκπροσώπων του σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης


Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου είχε συνάντηση με εκπροσώπους του σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης, τον πρόεδρο Τρύφωνα Καρούντζο, τον επιστημονικό σύμβουλο Θεοδόση Θεοδοσίου και τον νομικό σύμβουλο Γκιουγκόρ Ηλιάζ.
Στη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος για θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία και για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους αυτών και των οικογενειών τους , όπως η προσβασιμότητα στους δρόμους και τα κτήρια αλλά και στην παραλία, για την προσέλκυση τουριστών με αναπηρίες στην περιοχή μας κα. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την ανάγκη περισσότερα άτομα με αναπηρία να γίνουν κοινωνοί της προσπάθειας που γίνεται από το σωματείο για μεγαλύτερη προσβασιμότητα στην καθημερινότητα τους.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε για όλες τις πρωτοβουλίες του σωματείου, τις οποίες άλλωστε παρακολουθεί και στηρίζει ακόμη από την σύστασή του. Εξέφρασε την διάθεσή του να σταθεί αρωγός σε κάθε ενέργεια που στόχο έχει την άρση των δυσκολιών και την βελτίωση των συνθηκών ζωής των ατόμων με αναπηρία και μέσω της θεσμικής του ιδιότητας στη Βουλή να συνδράμει στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: