Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ

Δύο ημέρες συναντήσεων και διεκδικήσεων, με σημαντικά αποτελέσματα και οφέλη για τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών, είχε ο Δήμαρχος κ. Ντίνος Χαριτόπουλος στην Αθήνα.
Από το πλήθος των επαφών ιδιαίτερη σημασία έχουν η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Αραβώση με τον οποίο συζητήθηκαν διεξοδικά οι κινήσεις και τα έργα που θα πρέπει να  δρομολογηθούν , μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, για την αντιμετώπιση του προβλήματος υδροδότησης της περιοχής, μέχρι την οριστική λύση του μέσα από την μετατροπή του φράγματος Ιασίου σε αρδευτικό.

 Συγχρόνως, ξεχωρίζουν οι προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμαρχος  για την συνεργασία ΑΣΠΑΙΤΕ και Δήμου , σε συνάντηση που είχε  με τον Πρόεδρο του ιδρύματος κ.Ιωάννη Σαριδάκη, με στόχο την σύνδεση της σχολής με την τοπική  κοινωνία και την αποκόμιση ωφελειών από την παρουσία της σχολής  στην περιοχή .
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος είχε  συνάντηση με τον κ.Ιωάννη Μαρωνίτη, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων και Κέντρων της UNESCO με τον οποίο συζητήθηκαν τα βήματα και οι διαδικασίες που προβλέπεται ν’ ακολουθηθούν στην διεκδίκηση  της ένταξης του αρχαίου θεάτρου της Μαρώνειας στα πολιτιστικά μνημεία της UNESCO.
Επίσης ο κ. Ν. Χαριτόπουλος συναντήθηκε με στελέχη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ζήτησε  μέτρα για την υλικοτεχνική και  τεχνική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των ΚΕΠ, καθώς και την καλύτερη λειτουργία τους.
Ακολούθησαν συναντήσεις  με στελέχη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τα οποία αναλύθηκαν οι προοπτικές ένταξης του θεσμού των σχολικών γευμάτων στα σχολεία του δήμου και με παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τα οποία συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την λειτουργία των σφαγείων των Σαπών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: