Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΟΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ


Με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. για την αναθεώρηση του Συντάγματος ορίστηκε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης 

Μετά από 12 Συνεδριάσεις που διήρκησαν πάνω 70 ώρες και 168 παρεμβάσεις, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή της 9ης Αναθεωρητικής Βουλής των Ελλήνων ολοκλήρωσε με επιτυχία το έργο της σε ενάμισι  μήνα, χρόνο ρεκόρ σε σχέση με προηγούμενες αναθεωρητικές διαδικασίες που διήρκησαν από 3 έως 7 μήνες.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνωρίζοντας την αποτελεσματικότητα, την ταχύτητα και το έργο της Επιτροπής, αποφάσισε να ορίσει τον Πρόεδρο της Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Επίκουρο Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου που είχε και την ευθύνη, ως Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Πλειοψηφίας στη Ολομέλεια της 9ης Αναθεωρητικής Βουλής.

Το έργο της Επιτροπής, την αποτελεσματικότητα του Προεδρίου και το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των παρεμβάσεων του Προέδρου της Ε. Στυλιανίδη και των μελών της, αναγνώρισαν με δηλώσεις τους επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κ.Τασούλας, οι Γενικοί Εισηγητές όλων των Κομμάτων κκ Κ. Τζαβάρας(ΝΔ), Γ.Κατρούγκαλος(ΣΥΡΙΖΑ), Α.Λοβερδος(ΚΙΝΑΛ), Ι. Γκιόκας(ΚΚΕ), Κ.Χήτας(Ελληνική Λύση), Α.Αδαμοπούλου(Μερα25).
Η συνεδριάσεις της Ολομέλειας θα αρχίσουν τις εργασίες τους στις 18 Νοεμβρίου και θα κλείσουν στις 25 Νοεμβρίου, με τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού, των πολιτικών Αρχηγών και ψηφοφορία επί του νέου Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: