Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΙΛΧΑΝ ΑΜΧΕΤ


ü 


Εντός του προσεχούς διμήνου οι προκηρύξεις για την κάλυψη των θέσεων στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αρριανών 
Λίγες μόλις μέρες μετά την συζήτηση στην Βουλή της επίκαιρης ερώτησης για την στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Αρριανών, σειρά επαφών με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ είχε στην Αθήνα για θέματα του δήμου του, ο δήμαρχος Αρριανών Αχμέτ Ριτβάν.
Κατά την συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ και τις επενδύσεις κ. Γιάννη Τσακίρησυζητήθηκαν οι προοπτικές ενεργοποίησης χρηματοοικονομικών εργαλείων για τον δήμο Αρριανών από τα τρέχοντα προγράμματα για την τοπική αυτοδιοίκηση με στόχο την υλοποίηση απαραίτητων τεχνικών έργων και υποδομών για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών του δήμου.

Στην συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα αυτοδιοίκησης κ. Θεόδωρο Λιβάνιο τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα υποστελέχωσης του δήμου Αρριανών στην τεχνική του υπηρεσία όπως αυτά παρουσιάστηκαν κατά την πρόσφατη επίκαιρη ερώτηση του Ιλχάν Αχμέτ στην Βουλή. Ο κ. Λιβάνιος παρέσχε την διαβεβαίωση προς τον δήμαρχο Αρριανών και τον βουλευτή Ροδόπης ότι έως το τέλος του έτους θα ενεργοποιηθούν οι προκηρύξεις για την πρόσληψη τωνειδικοτήτων Πανεπιστημιακής  και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης  (ΠΕ κ ΤΕ)  που είναι απαραίτητες για την διάρθρωση και λειτουργία πλήρως στελεχωμένηςτεχνικής υπηρεσίας στον Δήμο Αρριανών
. Πρόκειται για το αίτημα άμεσης κάλυψηςμιας θέσης Π.Ε. Πολιτικού Μηχανικού, μιας θέσης Π.Ε. Αρχιτέκτονα, μίας θέσης Π.Ε. Τοπογράφου μηχανικού, μίας θέσης Π.Ε. Μηχανικού Περιβάλλοντος, μίας θέσης Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και μίας θέσης Τ.Ε Πολιτικών Μηχανικών.
Επίσης, προβλήθηκε από πλευράς υφυπουργού η ιδέα δημιουργίας μιας δεξαμενής διαθέσιμων επιστημόνων στο ΤΕΕ προκειμένου να μπορούν να συνεργάζονται για την κατάρτιση μελετών με Δήμους που δεν έχουν στελεχωμένες τεχνικές υπηρεσίες όπως είναι τα Αρριανά, ενώ διερευνήθηκαν οι δυνατότητες αξιοποίησης διαθέσιμων πόρων από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Από την πλευρά του ο βουλευτής Ροδόπης δήλωσε ότι παραμένει στην διάθεση όλων των αυτοδιοικητικών παραγόντων της Ροδόπης για την εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων στο επίπεδο της τοπικής διακυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: