Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ



Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της επιτροπής αυτοδιοικητικών της Θράκης, από τους  Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Αν.Μακεδονίας-Θράκης κ.Βασίλη Μαυρίδη, Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνο Χαριτόπουλο και Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. ΙωάννηΖαμπούκη, οι οποίοι υλοποιώντας τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων και των πολιτών της περιοχής συναντήθηκαν με εκπροσώπους κομμάτων και τους ενημέρωσαν για την διαχρονικά αρνητική θέση όλων ενάντια στην προοπτική λειτουργίας χρυσωρυχείων στην Θράκη.

Χρονολογικά η επιτροπή συναντήθηκε με τον βουλευτή του κόμματος ΜεΡΑ25 κ. Κρίτωνα Αρσένη, ο οποίος δήλωσε ρητά την συστράτευση του κόμματός του με τους αγώνες των Θρακών σε όλα τα επίπεδα.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ.Γεώργιος Στεργίου,τόνισε ότι το κόμμα του θα σεβασθεί την γνώμη της κοινωνίαςγια το συγκεκριμένο ζήτημα και την σημασία που δίνει στην βιώσιμη ανάπτυξη, γεγονός που κάνει απαγορευτικές τις επενδύσεις που χρησιμοποιούν κυάνιο.
Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά, ταυτίσθηκε με τις θέσεις της επιτροπής και την ενημέρωσε ότι το κόμμα της θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για το συγκεκριμένο πρόβλημα και συγχρόνως θα ζητήσει τροποποίηση του μεταλλευτικού κώδικα ο οποίος θα εμπεριέχει αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους για την υλοποίηση επενδύσεων που ρυπαίνουν.
Τέλος οι κ.κ. Νίκος Καραθασανόπουλος,βουλευτής και αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε. και Γιάννης Δελής,βουλευτής Θεσσαλονίκης του κόμματος, έθεσαν στην διάθεση του κινήματος ενάντια στα χρυσωρυχεία τις δυνάμεις και τα κοινοβουλευτικά μέσα του Κ.Κ.Ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: