Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Επιτυχής ημερίδα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης με θέμα: «Η Προοπτική Εξαγωγών του Νομού Έβρου | Η αγορά των ΗΠΑ | Πωλήσεις μέσω Amazon | Απαιτήσεις FDA».


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, στην Κομοτηνή, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, η ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, ο ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων, το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών – Βιοτεχνιών Ν. Ροδόπης, με θέμα «Η Προοπτική Εξαγωγών του Νομού Έβρου | Η αγορά των ΗΠΑ | Πωλήσεις μέσω Amazon | Απαιτήσεις  FDA».
Η ημερίδα στην Κομοτηνή αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων του ΣΕΒΕ στην προσπάθειά του να αφυπνίσει Αρχές και επιχειρήσεις της Περιφέρειας για το ρόλο τους στην εξωστρέφεια της χώρας και τα «δυνατά χαρτιά» του κάθε νομού ξεχωριστά, δεδομένου ότι ένα σημαντικό πλήθος δυναμικών, εξωστρεφών επιχειρήσεων της χώρας διατηρούν τις μονάδες παραγωγής τους στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.
Με την ευκαιρία της εκδήλωσης συζητήθηκαν τα προβλήματα των επιχειρήσεων του Νομού Ροδόπης με τους εκπροσώπους των τριών φορέων, κ. κ. Αντώνιο Φραντζή, Α’ Αντιπρόεδρο Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Αντώνιο Γραβάνη, Πρόεδρο Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης και Ιάκωβο Φραντζή, Πρόεδρο Συνδέσμου Βιομηχανιών-Βιοτεχνών Ν. Ροδόπης και αποφασίστηκε η εφεξής στενότερη συνεργασία του ΣΕΒΕ με τους φορείς του Νομού και η ανάληψη κοινών δράσεων για την ενίσχυση της ανάπτυξης των τοπικών επιχειρήσεων. Τον ΣΕΒΕ εκπροσώπησαν ο κ. Παναγιώτης Χασάπης, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ΣΕΒΕ και ο κ. Σπύρος Ιγνατιάδης, Γενικός Διευθυντής.
Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Παναγιώτης Χασάπης παρουσίασε αναλυτικά τη δομή του εξαγωγικού εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης για το διάστημα 2014-2018, καθώς και τις προοπτικές εξέλιξής του, στο πλαίσιο της μελέτης για την πορεία των ελληνικών εξαγωγών σε περιφερειακό επίπεδο που εκπονεί σε ετήσια βάση από το 2006 το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι εξαγωγές της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης ανήλθαν σε 110,1 εκατ. ευρώ το 2018 έναντι 108,4 εκατ. ευρώ το 2017, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,6 εκατ., δηλαδή 1,5%. Οι εισαγωγές διαμορφώθηκαν στο ποσό των 74,0 εκατ. ευρώ το 2018, παρουσιάζοντας μείωση κατά 687,3 χιλ. ευρώ, διαμορφώνοντας έτσι πλεόνασμα στο εμπορευματικό ισοζύγιο του νομού Ροδόπης κατά 36,1 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 2,3 εκατ. ευρώ, δηλαδή 6,9% συγκριτικά με το 2017.
Ο Country Manager & Senior Regulatory Advisor της Registrar Corp, κ., Γιάννης Μωύσογλου ανέλυσε τις νέες τάσεις της αμερικανικής αγοράς και τα καταναλωτικά χαρακτηριστικά  για το 2019, τις πρακτικές των πωλήσεων μέσω της Amazon και τις αλλαγές και απαιτήσεις στο αμερικανικό νομοθετικό πλαίσιο (FDA) για την ασφάλεια τροφίμων και τις εισαγωγές στις ΗΠΑ.
Στη σημασία των προθεμάτων (barcodes) 520 & 521 και γενικότερα των προτύπων GS1 για τη διευκόλυνση της διακίνησης των προϊόντων στην εφοδιαστική αλυσίδα, το παγκόσμιο μητρώο GEPIR ελέγχου της εγκυρότητας των barcodes, και στα νέα προϊόντα του GS1 “VbG”& “GS1 Registry” με τα οποία πλέον δίνεται η μοναδική δυνατότητα σε λιανέμπορους και Marketplaces να πιστοποιούν την ταυτότητα ενός προϊόντος ανά τον κόσμο, αναφέρθηκε ο κ. Δημήτρης Χρήστου, Director, Market Development, GS1 Greece.




Δεν υπάρχουν σχόλια: