Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης με Δημάρχους κι εκπροσώπους των ΟΤΑ της Περιφερειακής Ενότητας


Η πορεία υλοποίησης έργων και πράξεων των ΟΤΑ Α΄ βαθμούτης Ροδόπης που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΜΘτης περιόδου 2014-2020 και θέματα σχεδιασμού ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου ΕΣΠΑ 2021-2027, βρέθηκαν στο επίκεντρο τηςσυνάντησης εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης κ. Νικόλαου Τσαλικίδη με τους Δημάρχους κι εκπροσώπους των ΟΤΑΑ΄ βαθμού, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας.

Στην συνάντηση, η οποία εξελίχθηκε σε κλίμα καλής συνεργασίας, έλαβαν μέρος οι Δήμαρχοι, Κομοτηνής κ. Ιωάννης Γκαράνης, Σαπών-Μαρωνείας κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, Ιάσμου κ. ΟντέρΜουμίν κι ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αρριανώνκ.Μολλά Ισμαήλ.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κατά την τοποθέτησή του κι αφού ευχήθηκε στους συμμετέχοντες εκπροσώπους των Δήμων, καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους, εξειδίκευσε στην πορεία εφαρμογής του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΜΘ 2014-2020, με έμφαση στην ανάγκη επιτάχυνσης υλοποίησης των ενταγμένων έργων από τους Δήμουςκαι στην απορρόφηση των αντίστοιχων πόρων.
Ειδική αναφορά, εκ μέρους του κ. Τσαλικίδη, έγινεστα Τοπικά Χωρικά Σχέδια των Δήμων, στα οποία αποδίδεται ιδιαίτερηβαρύτητα, καθώς αποτελούν εργαλείο για την ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη και οργάνωσήτους. Η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα, που ενέταξε τη χρηματοδότηση Τοπικών Χωρικών Σχεδίων για τους Δήμους της, στο Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα της περιόδου 2014-2020, η υλοποίηση των οποίων θα πρέπει να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα των Δήμων και η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός της ισχύουσας προγραμματικής περιόδου.

Ακολούθως, σημείωσε τη σημασία της έγκαιρης προετοιμασίας για την αξιοποίηση των δυνατοτήτωνπου παρέχει, η νέα Προγραμματικής Περίοδος του ΕΣΠΑ 2021-2027, ειδικότερα στην κατεύθυνση της εκπλήρωσης βασικών τοπικών αναπτυξιακών στόχων και αναγκών.

«Το κλίμα της σημερινής συνάντησης επικυρώνει την καλή συνεργασία και επικοινωνία με τις τοπικές Δημοτικές Αρχές,για να πάρουν σάρκα και οστά, σημαντικές αναπτυξιακές προτεραιότητες. Με ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και συντονισμό μπορούμε να επιτύχουμε περισσότερα για το καλό του τόπου και των συμπολιτών μας» δήλωσε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της συνάντησης ο  Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: