Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

ΝΕΑ ΟΡΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ-ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ


Νέα αποφασιστική,  δυναμική και στοχευμένη κινητοποίηση ενάντια στην προοπτική λειτουργίας χρυσωρυχείων στο Πέραμα από αυτοδιοικητικούς θεσμικούς της Θράκης αποφασίσθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  στις Σάπες την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 ύστερα από  πρόσκληση του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνου Χαριτόπουλου.
 Στη συνάντηση εκτός του κ.Ν.Χαριτόπουλου συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ.Ιωάννης Ζαμπούκης και ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ.Ιωάννης Γκαράνης.

Η συνάντηση έγινε σε άριστο και εποικοδομητικό  κλίμα συναντίληψης και συνεργασίας και ομόφωνα συναποφασίσθηκαν οι  κάτωθι δράσεις και πρωτοβουλίες  που άμεσα θα υλοποιηθούν ενάντια στα χρυσωρυχεία.

Ο κ.Ν.Χαριτόπουλος ανέλαβε την ευθύνη επικοινωνίας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων για να κλεισθούν ημερομηνίες συνάντησης μαζί τους, στις οποίες θα τους ενημερώσουν για το πρόβλημα και την επικινδυνότητα των χρυσωρυχείων και να τους ζητήσουν την συστράτευση τους με τον αγώνα της κοινωνίας της περιοχής.

Αποφασίσθηκε ν’ ανατεθεί στους Επίκουρους Καθηγητές της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. κ.κ. Χρήστο Δετσαρίδη και Αθανάσιο Τσιρωνά, η άσκηση νομικών προσφυγών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την ακύρωση της «επένδυσης» των χρυσωρυχείων.

Αποφασίσθηκε να δοθούν συνεντεύξεις στα μέσα μαζικής επικοινωνίας στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή. Τις δύο πρώτες ανέλαβε να προετοιμάσει ο κ.Ι.Ζαμπούκης και την τρίτη ο κ.Ι.Γκαράνης, ενώ σ’ αυτές θα συμμετάσχουν οι θεσμικοί που πήραν την πρωτοβουλία, εκπρόσωπος της Διανομαρχιακής Επιτροπής ενάντια στα χρυσωρυχεία και εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας.

Τέλος αποφασίσθηκε τις δαπάνες που θ απαιτηθούν για την υλοποίηση των δράσεων να καλύψουν μέσω προγραμματικής συμφωνίας οι Δήμοι Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής και Μαρωνείας-Σαπών.
Η επόμενη συνάντηση της επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Σαπών την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 στις 8μ.μ όπου θα συζητηθεί και η περαιτέρω πορεία της πρωτοβουλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: