Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου με τον ενιαίο σύλλογο δημοτικών υπαλλήλων Ν. Ροδόπης

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου συναντήθηκε με τον πρόεδρο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ενιαίου συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Ν. Ροδόπης, με κεντρικό θέμα συζήτησης την κατάθεση του νομοσχεδίου «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», που εκχωρεί σημαντικές δραστηριότητες των Δήμων στα ιδιωτικά συμφέροντα. Ο βουλευτής σημείωσε ότι με τις ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση στο εν λόγω νομοσχέδιο, δίνει το «πράσινο φως» στα δημοτικά συμβούλια με τις αποφάσεις τους, με απλή πλειοψηφία, να προχωρούν στη σύναψη συμβάσεων με ιδιώτες σε καθαριότητα, πράσινο και ηλεκτροφωτισμό. Γεγονός που ενέχει τον κίνδυνο επιβάρυνσης των δημοτών και υπονόμευσης της εργασιακής προοπτικής των ήδη εργαζομένων στους Δήμους.

Ο βουλευτής σχολιάζοντας το υπό κατάθεση νομοσχέδιο είπε «δείχνει προς τα πού θέλει η κυβέρνηση να κατευθύνει κρίσιμους τομείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, γι’ αυτό συνεχίζει να διατηρεί υποστελεχωμένες τις υπηρεσίες των Δήμων, ώστε να ωθήσει τα πράγματα προς αυτήν την κατεύθυνση». Αυτό άλλωστε το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Δήμων ανέδειξαν με έμφαση οι εκπρόσωποι των δημοτικών υπαλλήλων, παρουσιάζοντας τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στους Δήμους του νομού και αυτά που θα δημιουργηθούν με τις συνταξιοδοτήσεις τα επόμενα χρόνι
Καταληκτικά ο βουλευτής σημείωσε την στήριξη στους ΟΤΑ που έδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, την ενίσχυση με χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως ο Φιλόδημος, και ζήτησε από τους δημοτικούς υπαλλήλους όλοι μαζί να δραστηριοποιηθούν στην κατεύθυνση να μην περάσουν οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου σε βάρος των ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: