Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Επαναλειτουργούν σε νέα βάση  οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Σαπών και Ξυλαγανής του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σαπών βρίσκεται στην οδό Μπακογιάννη Παύλου 32, στον πεζόδρομο εντός του Πολύκεντρου. Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται ελεύθερα τις εγκαταστάσεις της βιβλιοθήκης από Δευτέρα έως και Παρασκευή κατά τις ώρες 07:30 έως 14.30, Τρίτη και Πέμπτη και κατά  τις απογευματινές ώρες 16:30 έως 20:30 ενώ το Σάββατο από τις 09:00 έως και 14:00 - εκτός των εορτών που το ωράριο τροποποιείται.
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξυλαγανής  βρίσκεται σε σημείο επί της λαϊκής αγοράς  του οικισμού. Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται ελεύθερα τις εγκαταστάσεις της βιβλιοθήκης καθημερινά εκτός Πέμπτης από τις 15:00 έως και 21:00 και το Σάββατο από τις  09:00 έως και 13:00 - εκτός των εορτών που το ωράριο τροποποιείται.

Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, στους μαθητές, στους σπουδαστές της ΑΣΠΑΙΤΕ και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο που τις επισκέπτεται και χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τους. Κύριος σκοπός τους είναι η πρόσβαση στη γνώση, τη φιλαναγνωσία, η προώθηση της μελέτης και της αγάπης για το βιβλίο, η ψυχαγωγία και η εξυπηρέτηση των πληροφοριακών αναγκών των κατοίκων του τόπου καθώς επίσης η γνωριμία και επαφή των μικρών παιδιών με τις βιβλιοθήκες μέσα από δράσεις και παιχνίδια.
Οι βιβλιοθήκες δέχονται κάθε είδους δωρεά βιβλίων, οπτικοακουστικού υλικού και επιτραπέζιων παιχνιδιών, καθώς επίσης είναι ανοιχτές σε κάθε είδους συμμετοχή σε προγράμματα εθελοντικής συνεισφοράς και δράσης.
Τέλος, καλούνται όσοι σύλλογοι και φορείς ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε δράσεις και συνδυαζόμενα προγράμματα σε συνεργασία με τις  βιβλιοθήκες

Δεν υπάρχουν σχόλια: