Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ


Ενόψει των επικείμενων έντονων καιρικών φαινομένων, τα οποία αναμένεται να πλήξουν τον Δήμο μας από Παρασκευή 4 Οκτωβρίου μέχρι νωρίς το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Γ .Γ. Πολιτικής προστασίας καλούνται οι δημότες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λάβουν τα παρακάτω μέτρα αυτοπροστασίας:
Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης: 112 – Ισχύει για όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και χωρίς κάρτα SIM.
Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τουςΝα αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης.

Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: