Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Δημήτρης Χαρίτου: Θα συνδράμω σε κάθε προσπάθεια του Δήμου που στόχο έχει την ανάπτυξη και την ευημερία των δημοτών


Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου 2019 τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών του με τους δημάρχους του νομού Ροδόπης. Στο δημαρχείο της πόλης έγινε η συνάντηση με τη συμμετοχή της συντονίστριας της Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Αγγελικής Κουγιουμτζόγλου. Ο δήμαρχος καλωσόρισε τον βουλευτή, χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα θετική την πρωτοβουλία του βουλευτή να επιδιώξει συνάντηση μαζί του και να ακούσει τα προβλήματα.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Ροδόπης ανέδειξε τα παρακάτω: «Οι Δήμοι έχουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στα τοπικά πράγματα. Αρμοδιότητες και χρηματοδοτικά εργαλεία για αξιοποίηση, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα τοπικά προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών, συμβάλλοντας στην αναπτυξιακή προσπάθεια για τον τόπο. Επίσης έχουν αρμοδιότητα στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής, πολύ σημαντική για τους δημότες. Αυτόν τον σημαντικό ρόλο ασκεί με υπευθυνότητα ο Δήμος Κομοτηνής, γι’ αυτό άλλωστε βρίσκομαι εδώ για να συνδράμω με τη νέα μου ιδιότητα, ώστε να υπάρξουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Ο Δήμος Κομοτηνής έχει στην διάθεσή του ένα γενναίο χρηματοδοτικό εργαλείο, τον Φιλόδημο, πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης, με προϋπολογισμό άνω των 12 εκ. ευρώ, για έργα αγροτικής οδοποιίας, ανάπλασης παιδικών χαρών, συντήρησης σχολικών μονάδων και χρηματοδότηση για έργα σε ύδρευση και αποχέτευση. Γνωρίζω ότι μετά από συστηματική προσπάθεια που έκαναν τόσο ο Δήμος όσο και η ΔΕΥΑΚ έχουν αξιοποιηθεί χρηματοδοτικά εργαλεία, που εγκρίθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, όπως ο βιολογικός παραλιακής ζώνης Φαναρίου και η  υδροδότηση της πόλης από το φράγμα Γρατινής. Ήρθα για να ενημερωθώ και να συζητήσουμε με τον δήμαρχο για όλα όσα είναι σε εξέλιξη, αλλά και το σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης που πλήττει πολλές κρίσιμες υπηρεσίες του Δήμου, ιδιαίτερα την Πολεοδομία και την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων».
Ο βουλευτής ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την συνάντηση, ευχόμενος καλή επιτυχία και καλή συνέχεια στο έργο του και δήλωσε ότι θα συνδράμει σε κάθε προσπάθεια του Δήμου, που στόχο θα έχει την ανάπτυξη και την ευημερία των δημοτών.

Απαντώντας, τέλος, σε δημοσιογραφική ερώτηση για το αν η σημερινή κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο το έργο που έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση για τους Δήμους, ο βουλευτής αποκρίθηκε ως εξής: «εδώ θα είμαστε για να διαφυλάξουμε και να υπερασπιστούμε όσα έχει κατοχυρώσει η προηγούμενη κυβέρνηση και έχουν κατακτήσει οι Δήμοι, αναφέρομαι στο θεσμικό πλαίσιο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως ο Φιλόδημος. Όμως ανησυχήσουμε ότι κάποια πρώτα δείγματα γραφής της σημερινής κυβέρνησης είναι σε λάθος κατεύθυνση, όπως οι αλλαγές που έγιναν στο θεσμικό πλαίσιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: