Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Δημήτρης Χαρίτου: Να καλυφθούν άμεσα τα κενά των καθηγητών στην εκπαίδευση


Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου συναντήθηκε με τον πρόεδρο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Ροδόπης και συζήτησαν θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε από τους εκπαιδευτικούς για τα σημαντικά κενά καθηγητών που υπάρχουν στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς σε βασικές ειδικότητες, όπως φιλόλογοι, μαθηματικοί, χημικοί και φυσικοί, την έλλειψη σε σχολική στέγη ιδιαίτερα στην πόλη της Κομοτηνής, τη μη συντήρηση των υπαρχουσών σχολικών μονάδων, την προοπτική ίδρυσης και λειτουργίας Πειραματικού Σχολείου, καθώς και για πιο ειδικά ζητήματα των εκπαιδευτικών.
Ο βουλευτής ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την ανταπόκριση και την ουσιαστική συζήτηση, τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα τους σε κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου στο νομό και συμφώνησαν να είναι σε συνεχή συνεργασία με την διοίκηση των καθηγητών, ώστε να αντιμετωπίζονται όλα τα εκπαιδευτικά ζητήματα.
Ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να αναφερθεί σε σημαντικές αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως τον διορισμό 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση, για την υλοποίηση της οποίας η νέα ηγεσία του ΥΠΑΙΘ καθυστερεί αδικαιολόγητα. Ακόμη, ο βουλευτής τόνισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να εφαρμόσει την εγκριτική απόφαση για το μόνιμο διορισμό 10.500 εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στο χρονικό διάστημα 2019-2022. Απόφαση που ελήφθη με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου και συμφωνήθηκε με τους θεσμούς για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Υπενθύμισε, τέλος, στους εκπαιδευτικούς ότι το πρόβλημα με τους αναπληρωτές στον χώρο της εκπαίδευσης, που είναι πράγματι σοβαρό, θα είχε αντιμετωπιστεί σε βάθος χρόνου αν ίσχυε η απόφαση για 1 συνταξιοδότηση προς 1 πρόσληψη, την οποία ήδη ανακοίνωσε ότι δεν εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση προτάσσοντας το 5 προς 1.


Δεν υπάρχουν σχόλια: