Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Στην Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου η πρώτη κούπα της σεζόν στην ΕΠΣ Θράκης! Προηγήθηκε δύο φορές και ηττήθηκε στο φινάλε της παράτασης η Ελπίδα Σαπών


Στην Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου κατέληξε η πρώτη κούπα της σεζόν στην ΕΠΣ Θράκης, με την ομάδα του Σπύρου Κουτσογιάννη να επικρατεί στην παράταση της Ελπίδα Σαπών με 3-2, στον 2ο Τελικό Super Cup και 1ο με την ονομασία “Νίκος Ντοσίδης” που διεξήχθη στο ΔΑΚ Κομοτηνής. 
Σε ένα συναρπαστικό ματς, παρ’όλο που μιλάμε για το πρώτο επίσημο της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς, οι δύο ομάδες φάνηκαν αρκετά έτοιμες για την έναρξη των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων, προσφέροντας καλό θέαμα και πέντε τέρματα σε 120 λεπτά αγώνα. 
Η Ελπίδα προηγήθηκε δύο φορές κατά την διάρκεια τους ματς, όμως σε αμφότερες τις περιπτώσεις δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα.
Αδιαμφισβήτητο το γεγονός πως η ομάδα του Βασίλη Χαριτόπουλου δείχνει πως είναι πιο ενισχυμένη και πιο συμπαγής σε σχέση με πέρυσι και δεν θυμίζει σε τίποτα την εικόνα της με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα που έμοιαζε με..φάντασμα.
Από την άλλη η Δόξα έστω και καθυστερημένα, κέρδισε την κούπα που άξιζε από την περσινή σεζόν! Το σύνολο του Σπύρου Κουτσογιάννη δεν επηρεάστηκε σχεδόν καθόλου από το γρήγορο τέρμα που δέχτηκε, ισοφάρισε δύο φορές σχετικά γρήγορα και στην παράταση, εκεί όπου πέρυσι έχασε το Κύπελλο από τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου, κατάφερε φέτος να πετύχει το νικητήριο τέρμα της αναμέτρησης. 
Σχεδόν 300 άτομα έδωσαν το παρόν στο ΔΑΚ Κομοτηνής, σε ένα ηλιόλουστο απόγευμα. 
Πριν την έναρξη του αγώνα πραγματοποιήθηκε και ο επίσημος Αγιασμός της νέας σεζόν από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ενώ προφανώς πριν την πρώτη σέντρα τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Νίκου Ντοσίδη. 
Η νέα σεζόν στην ΕΠΣ Θράκης ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μόλις στο 1ο λεπτό του αγώνα, στην πρώτη επίθεση της σεζόν, η Ελπίδα Σαπών άνοιξε το σκορ, όταν ο Μπόζης έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά και ο Κουτζής με προβολή έκανε το 0-1. Η Δόξα στην συνέχεια ξεπέρασε το αρχικό σοκ και προσπάθησε να απαντήσει, όμως ο Κεφαλούκος δεν κατάφερε δύο φορές μέσα σε διάστημα δύο λεπτών, από το 9′ ως το 11′, να τελειώσει ιδανικά την φάση, αφού στην πρώτη περίπτωση πλάσαρε άουτ από θέση τετατέτ και στην δεύτερη άργησε να σουτάρει, δίνοντας το δικάιωμα στους αμυντικούς να τον κόψουν. Στο 21ο λεπτό οι τυπικά γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Σιχλοιμίρης στην επιστροφή του στα γήπεδα της Ροδόπης, έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός της περιοχής και είδε το σουτ που επιχείρησε να κοντράρει και τελικά να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-1. Στο 26′ ο Κεφαλούκος με σουτ από ιδανική θέση είδε την μπάλα να σταματά στη ρίζα του αριστερού κάθετου δοκαριού, ενώ στο 30′ ο Λειβαδιώτης έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή στην κεφαλιά του Βάσκου προ κενής εστίας.Στο 50′ το σουτ του Μπόζη δεν βρήκε στόχο, όμως στο 65′ η Ελπίδα ανέκτησε το προβάδισμα. Η ομάδα του Βασίλη Χαριτόπουλου που φαινόταν απειλητική και ικανή να σκοράρει σε κάθε αντεπίθεσή της, έφτασε με αυτό τον τρόπο στο 1-2 με το νέο τέρμα του Κουτζή με σουτ για το 1-2. Ωστόσο η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε για λίγο, αφού πέντε λεπτά αργότερα, μετά από σέντρα του Λεφή, ο Σιχλοιμίρης με προβολή ισοφάρισε εκ νέου σε 2-2. Στο 74′ το σουτ του Μπόζη έφυγε έξω από τα δοκάρια, ένα λεπτό αργότερα ο Κεφαλούκος έχασε καλή ευκαιρία όταν το κοντινό σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στον Νταφόπουλο, ενώ στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας, ο ίδιος παίκτης της Δόξας έχασε νέα μοναδική ευκαιρία να σκοράρει σε κενή εστία, παίρνοντας την επαναφορά από την φοβερή απόκρουση του Νταφόπουλου στο πρώτο σουτ του Σιχλοιμίρη.
Στην παράταση όπως ήταν αναμενόμενο οι φάσεις ήταν κατά πολύ λιγότερες, με την Δόξα να απειλεί στο 104′ με την κεφαλιά του Βάσκου και να παίρνει τελικά την νίκη με 3-2 και το τρόπαιο, με το ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ του Κεφαλούκου στο 119′.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Πουλικίδης που είχε για βοηθούς τους Κουβαλάκη και Τσακίρη από την ΕΠΣ Δράμας. Πολύ καλή η διαιτησία τους ματς, χωρίς πολλές δύσκολες φάσεις, με εξαίρεση το νικητήριο τέρμα, στο οποίο οι φιλοξενούμενοι είχαν τις αμφιβολίες τους για πιθανό οφσάιντ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Κουτσογιάννης): Τσομπανόπουλος, Παπαδόπουλος (75′ Παππούς), Δερμιτζάκης (109′ Κούτρας), Λεφής, Κυπιρτόγλου, Κωσταρέλης (120′ Χατζηκαμαγιάννης), Κεφαλούκος, Δραγανίδης, Σιχλοιμίρης, Βάσκος, Παπακωνσταντίνου (82′ Αμοιρόπουλος).

Ελπίδα Σαπών (Χαριτόπουλος Β.): Νταφόπουλος, Χαριτόπουλος Γ. (75′ Μανουσάκης), Μπαμπούρης, Λειβαδιώτης, Ρούφος (90′ Ζουμπιάδης), Φούντας, Κουτζής, Καροτενούτο, Μπόζης, Ζήνωνος (98′ Κουτεντάκης), Γαβριήλ (46′ Τριαντόπουλος).


Δεν υπάρχουν σχόλια: