Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

ΜΙΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΗ ΠΤΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ



Μία κίνηση η οποία δεν έχει προηγούμενο σε πανελλήνια κλίμακα, έκανε ο εκλεγής Δήμαρχος Μαρωνείας- Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος . Ενώ σε πολλούς Δήμους της χώρας οι προεκλογικές εντάσεις και συγκρούσεις συχεχίζονται και παίρνουν διάφορες μορφές και το κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας απουσιάζει δραματικά, στο Δήμο Μαρωνείας- Σαπών θα κριθεί αν τελικά υπάρχουν ώριμοι αυτοδιοικητικοί ηγέτες που θα ανοίξουν νέες θετικές στην ιστορία της χώρας.

Συγκεκριμένα ο Ν. Χαριτόπουλος με επιστολ'ή που απέστειλε στους συνυποψηφίους του Ι. Σταυρίδη , Α. Ιωάννου και Μ. Βασιλειάδη τους προτείνει να συναντηθούν άμεσα για να διερευνήσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις να συνδιοικήσουν όλοι μαζί το Δήμο. Πρόκειται για μία οραματική και ηρωική πρωτοβουλία που ως προαπαιτούμενο υλοποίησης της έχει την σύμφωνη γνώμη ΟΛΩΝ των αποδεκτών της επιστολής. Μόνο αν και οι τρεις υποψήφιου Δήμαρχοι Μαρωνείας - Σαπών συμφωνήσουν στην πρόκληση-  πρόταση θα μεταμορφωθεί σε πράξη εφαρμογής την 1η Σεπτεμβρίου.
Όπως είναι κατανοητό το σύνολο των αυτοδιοικητικών παραγόντων της χώρας θα έχει στραμμένο το βλέμμα του στην καινοτόμο πρωτοβουλία του Δημάρχου Μαρωνείας -  Σαπών.
Η επιστολή που έστειλε ο Ν. Χαριτόπουλος είναι η κάτωθι:




                                                             Σάπες
                                                             Προς
                                                             τους κ.κ. Ιωάννη Σταυρίδη
                                                                           Απόστολο Ιωάννου
                                                                           Μιχάλη Βασιλειάδη


    Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου 2019 οι δημότες του Δήμου Μαρωνείας -Σαπών επέλεξαν με την ψήφο τους πρόσωπα και προγράμματα και συγχρόνως έδωσαν εντολή σε όλους μας , υποψηφίους Δημάρχους και συμβούλους , να λειτουργήσουμε στη νέα προγραμματική περίοδο ενωτικά, συλλογικά και υπεύθυνα προς όφελος του τόπου μας.
Οι αυτοδιοικητικές ρυθμίσεις του “ Κλεισθένη” με την νομοθέτηση πλέον της απλής αναλογικής προτρέπει τις δημοτικ΄ς παρατάξεις στην υιοθέτηση συναίνεσης και συνεργασίας , σε προγραμματικές συγκλίσεις που οδηγούν σε ένα πρωτόγνωρο και ενδιαφέρον δημοτικό σκηνικό. Ο συνδυασμός “ Επανεκκίνηση στο Δήμο Μαρωνείας – Σαπών” κι εγώ ως επικεφαλής του απευθύνομαι σ¨εσάς που είστε επικεφαλείς των τριών άλλων συνδυασμών και σας καταθέτω την πρόσκληση να συνεργασθούμε και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να συνδιοικήσουμε στην τετραετία 2019 – 2023.
Είναι αυτονόητο ότι η πρόταση μου έχει ως προαπαιτούμενο για την υλοποίηση της την συμφωνία ΟΛΩΝ των παρατάξεων ώστε άμεσα και συντεταγμένα να οριοθετήσουμε τους στόχους και τον κοινό βηματισμό μας ώστε η 1η Σεπτεμβρίου να μας βρει έτοιμους σε όλα.
Προσωπικά νοιώθω ότι η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι τεράστια και στο βαθμό που θα ανταποκριθούμε θετικά, θα γράψουμε ιστορία στις αυτοδιοικητικές σελίδες της σύγχρονης Ελλάδας.
Θα αναμένω με ενδιαφέρον και αγωνία τις απαντήσεις σας, όπως και οι πολίτες του Δήμου Μαρωνείας- Σαπών που είναι ο τελικός κριτής μας.

   

                                                             Με εκτίμηση
                            
                                                             Ντίνος Χαριτόπουλος
                                                             Εκλεγείς Δήμαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια: