Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Κοντά στους κατοίκους της Κρωβύλης και των Ασκητών, ο Δημήτρης Χαρίτου
Κοντά στους κατοίκους της Κρωβύλης και των Ασκητών, δύο οικισμών που την Τετάρτη βρέθηκαν στο επίκεντρο των ακραίων καιρικών φαινομένων, της χωρίς προηγούμενο ισχυρής χαλαζόπτωσης, επέλεξε να βρεθεί το πρωί της Παρασκευής ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου.

Ο κ. Χαρίτου συναντήθηκε και συνομίλησε με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου της Κρωβύλης, Γιώργο Δημάδη, και με πολλούς κατοίκους των δύο οικισμών. Άκουσε με προσοχή τις περιγραφές της πρωτόγνωρης καταστροφής, που εξελίχθηκε σε λιγότερο από 20 λεπτά της ώρας, ενώ είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και ο ίδιος τις ζημιές που προκάλεσε το χαλάζι σε οροφές σπιτιών, πολλές εκ των οποίων είχαν πρόσφατα κατασκευαστεί, καθώς επίσης σε αποθηκευτικούς χώρους, σε αυτοκίνητα, σε μηχανήματα, σε ποιμνιοστάσια, σε ζωικό κεφάλαιο και σε καλλιέργειες.
Οι πληγέντες ξεκίνησαν ήδη να αποκαθιστούν τις ζημιές που υπέστησαν, προκειμένου να προστατεύσουν τις περιουσίες τους, ενώ η αγωνία τους ήταν έκδηλη να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς οι διαδικασίες της καταγραφής των ζημιών και, κατόπιν, της χορήγησης αποζημιώσεων.
Ο κ. Χαρίτου εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους πληγέντες για τη δοκιμασία που πέρασαν αυτές τις δύσκολες στιγμές, δηλώνοντάς του ότι πρέπει να θεωρούν δεδομένη την αρωγή του προς τις αρμόδιες αρχές, ώστε η πολιτεία το ταχύτερο δυνατόν να λάβει μέτρα ανακούφισης και να επουλώσει τις πληγές, από τα τραύματα που προκάλεσαν τα πρωτοφανή για την περιοχή καιρικά φαινόμενα.
Επισημαίνεται ότι ο Βουλευτής Ροδόπης πέρασε και από τα χωριά Διώνη, Στρύμνη, Βέννα, Πελαγία και Εργάνη, όπου ήταν εμφανής η ολική καταστροφή που υπέστησαν οι καλλιέργειες.Δεν υπάρχουν σχόλια: