Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ

Χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο της «Εγνατίας Οδού» κ. Α. Αντωνούδη είχε στην Θεσσαλονίκη ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών κ. Ν. Χαριτόπουλος με αφορμή την έναρξη των έργων πλευρικών διοδίων στον κόμβο Μέστης.

Στη συνάντηση, που έγινε σε καλό κλίμα, ο κ. Χαριτόπουλος διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις δυσμενείς συνέπειες που δημιουργεί στην περιοχή του δήμου Μαρωνείας-Σαπών η κατασκευή και η λειτουργία του σταθμού πλευρικών διοδίων.
Ο Πρόεδρος της «Εγνατίας» τόνισε ότι η εφαρμογή των μέτρων είναι προϊόν αποφάσεων του ΤΑΙΠΕΔ, αναγνώρισε τα προβλήματα κόστους που ανακύπτουν για τους κατοίκους της περιοχής και την τουριστική κίνηση στη μέση της θερινής περιόδου και είδε θετικά την πρόταση του κ. Χαριτόπουλου να επιταχυνθούν οι εργασίες ώστε να μειωθούν οι δυσκολίες και οι συνέπειες που σήμερα υπάρχουν.
Εξέφρασε επίσης την βεβαιότητα ότι οι γέφυρες της Εγνατίας Οδού στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. δεν έχουν κανένα πρόβλημα.
Για την ανέγερση των Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών ανέφερε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους, ενώ δεσμεύτηκε ότι οι εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος της Εγνατίας στους νομούς Ροδόπης και Έβρου θα ξεκινήσουν άμεσα.
Τέλος συνομολογήθηκε η επιθυμία των δύο πλευρών να διερευνηθεί η δυνατότητα υπογραφής προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ Εγνατίας ΑΕ και δήμου Μαρωνείας-Σαπών για την εκτέλεση έργων στον δήμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: