Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΡΙΤΟΥ ΣΤΟΝ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ


Την Κυριακή ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την επανεκκίνηση των εξορυκτικών δραστηριοτήτων της Eldorado Gold στη Χαλκιδική, ανοίγοντας ταυτόχρονα φαρδιά – πλατιά την πόρτα στους χρυσοθήρες και για τη Θράκη. 


Φυσικά, ουδόλως μας εξέπληξε η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, καθότι ποτέ του δεν έκρυψε την αγωνία του να εξυπηρετήσει τις συγκεκριμένες «επενδύσεις».

Αλήθεια, όμως, ποια είναι η θέση  των στελεχών της ΝΔ, αλλά και όσων διεκδικούν θέσεις ευθύνης, για τα περί «αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα», δηλαδή και εδώ στη Θράκη; Θα αποδοκιμάσουν ρητά τις δηλώσεις του προέδρου τους ή θα πορευτούν με μισόλογα, εφευρίσκοντας βελτιωμένες περιβαλλοντικές μελέτες και μεγαλύτερα ανταποδοτικά οφέλη, προκειμένου να στρώσουν το έδαφος στην υλοποίηση των σχεδίων των χρυσοθήρων;

Ξεκάθαρη απάντηση στον κ. Μητσοτάκη και σε όσους προωθούν, άμεσα ή έμμεσα, τις καταστροφικές «επενδύσεις» για τη Θράκη, οφείλουν να δώσουν οι ίδιοι οι πολίτες με την ψήφο τους στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: