Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Δημήτρης Χαρίτου: Αναγκαίο να συνεχιστεί η πορεία αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας


Το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής και το Κέντρο Υγείας Σαπών επισκέφτηκε τη Δευτέρα ο Υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου.
Κατά τις συζητήσεις που είχε με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, αποτέλεσε κοινή διαπίστωση ότι τόσο το Νοσοκομείο μας, που ήταν υπό κατάρρευση πριν από τέσσερα χρόνια, όσο και το δημόσιο σύστημα υγείας συνολικά, έχουν πλέον σταθεροποιηθεί χάρη στις νέες προσλήψεις προσωπικού, στην ουσιαστική οικονομική στήριξη των δομών του ΕΣΥ και στην ορθή διαχείριση των δαπανών τους.

Ειδική μνεία έγινε στον εκσυγχρονισμό των υποδομών και ειδικότερα των χειρουργείων, με την αξιοποίηση των διακρατικών προγραμμάτων, καθώς και στη σημαντική τομή του Υπουργείου Υγείας, με την οποία οι εργαζόμενοι που υπάγονταν σε εργολάβους, υπέγραψαν συμβάσεις εργασίας με τα νοσοκομεία.
Ο κ. Χαρίτου, αφού εξήρε το έργο του Διοικητή του Σεισμανόγλειου Νοσοκομείου, κ. Γιώργου Φιλιππίδη, συνεχάρη και ευχαρίστησε θερμά το προσωπικό για την κρίσιμη συμβολή που είχε σε αυτήν την προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στους συμπολίτες μας και ιδίως στους πλέον αδύναμους οικονομικά κατοίκους του τόπου μας. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι την επόμενη μέρα, από θέση πλέον ευθύνης, θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις ώστε, όχι μόνο να μην υπάρξει πισωγύρισμα, αλλά και να συνεχιστεί αυτή η πορεία βελτίωσης με ταχύτερους ρυθμούς.
Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η προάσπιση του δημόσιου αγαθού της υγείας αποτελεί μια βασική αξιακή προτεραιότητα για τη σημερινή κυβέρνηση. Σε αυτήν, άλλωστε, την αντίληψη οφείλεται και η επιλογή, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, να προκριθεί η ανέγερση του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής με τη μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, πράγμα που αναγνωρίστηκε από όλους τους συνομιλητές. 
Επισκεπτόμενος το Κέντρο Υγείας Σαπών, ο Υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης διέκρινε ότι παραμένουν σοβαρές εκκρεμότητες και ελλείψεις στις υποδομές του, κυρίως στις κτιριακές, οι οποίες υπογράμμισε ότι πρέπει να επιλυθούν το ταχύτερο δυνατό.
Κατά την επίσκεψή του στις Σάπες, ο κ. Χαρίτου είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες, αλλά και με επαγγελματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: