Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Για την στήριξη και την αναβάθμιση των μουσείων Ξυλαγανής και Μαρώνειας δεσμεύτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος


Η δημοτική παράταξη του δήμου Μαρωνείας-Σαπών «Επανεκκίνηση» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ντίνο Χαριτόπουλο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, το Λαογραφικό Μουσείο Ξυλαγανής και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μαρώνειας που στεγάζεται στο Αρχοντικό Ταβάνιωτη.
Σε δηλώσεις του στην Ξυλαγανή ο κ. Χαριτόπουλος ευχαρίστησε την κ. Πολιτσάκη και την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Παπαδοπούλου για την υποδοχή και την ξενάγηση.  Στη συνέχεια συνεχάρει την προσπάθεια του Πολιτιστικού Ομίλου Ξυλαγανής για την σημαντική του προσφορά στον πολιτισμό, στην ιστορία και στην ανάπτυξη του τόπου και δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει στην αναβάθμιση, την προβολή και την περαιτέρω αξιοποίηση αυτού του χώρου.
Στην Μαρώνεια μετά την ξενάγηση από την υπεύθυνη κ. Χριστοφόρου, δεσμεύτηκε για την συνεχή λειτουργία του μουσείου, την δημιουργία προσβασιμότητας σε αυτό και τη σύνδεσή του με τους άλλους ιστορικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: