Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Ξεκινά εξαγωγές στις ΗΠΑ η Pharmathen ενώ στοχεύει την επέκταση της δραστηριότητας της και στην Κίνα



Επενδύσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του ανοίγματος δεύτερου εργοστασίου στις Σάπες της Ροδόπης για ενέσιμα φάρμακα βραδείας αποδέσμευσης (Long Acting Injectables- LAI),ετοιμάζει η φαρμακοβιομηχανία Pharmathen.

Το νέο πρόγραμμα επενδύσεων έρχεται σε συνέχεια των 200 εκατ. που έχουν ήδη κατευθυνθεί στον τομέα της έρευνας και την ανάπτυξης τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ σύμφωνα με τους επικεφαλής της εταιρείας πρόκειται να δημιουργηθούν επιπλέον 300 θέσεις εργασίας.
Όπως ανακοινώθηκε επίσης πως αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες το λανσάρισμα των πρώτων προϊόντων στις ΗΠΑ, με τη φαρμακοβιομηχανία να θέτει ως επόμενο στρατηγικό στόχο την επέκταση της δραστηριότητας της και στην Κίνα.
Ήδη η Pharmathen αποτελεί global leader σε ανάπτυξη ενέσιμων φαρμάκων παρατεταμένης δράσης κι στοχεύει με τα προϊόντα της σε μια αγορά μεγαλύτερη των 12 δισ. Στο pipeline της εταιρείας υπάρχουν αυτή τη στιγμή επίσης περισσότερα από 30 νέα προϊόντα.
Η φαρμακοβιομηχανία συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών της Ελλάδας, ανεξαρτήτως κλάδου και αποτελεί μία από τις 200 μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ευρώπης, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ. Έχει διεθνή παρουσία σε περισσότερες από 85 χώρες, απασχολεί περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους, ενώ τα προϊόντα της είναι εγκεκριμένα σε όλες τις αγορές της Ε.Ε. και τα δικαιώματα διανομής τους εκχωρούνται στις 200 μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκόσμια. Πέρσι προστέθηκαν στο δυναμικό της Pharmathen 200 εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: