Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Και πάλι εκτός σχολικών γευμάτων τα σχολεία του δήμου Μαρωνείας-Σαπών



Την επέκταση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» σε επιπ0λέον 104 σχολικές μονάδες όλης της χώρας ανακοίνωσε με εγκύκλιό του προς τις διευθύνεις εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.
Πρόκειται για δημοτικά σχολεία των περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Πελοποννήσου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Συγκεκριμένα στην περιφέρειά μας εντάσσονται στο πρόγραμμα ακόμη 3 σχολεία του δήμου Κομοτηνής φτάνοντας συνολικά τα 14 (το δημοτικό σχολείο Κοσμίου, το δημοτικό σχολείο Καλλίστης και το 1ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής), δύο ακόμη σχολεία της Ξάνθης και 4 ακόμα σχολεία του νομού Καβάλας.
Δυστυχώς παρότι το πρόγραμμα εφαρμόζεται για 4η συνεχή χρονιά ούτε ένα σχολείο του δήμου Μαρωνείας Σαπών δεν έχει ενταχθεί σε αυτό.
Παρόλο που ο δήμος μας έχει χαμηλούς δείκτες ευημερίας, μεγάλο αριθμό ευπαθών κοινωνικά ομάδων, σημαντικά ποσοστά ανεργίας και παρότι πολλές οικογένειες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας δυστυχώς δεν κατόρθωσε να ενταχθεί σε ένα τέτοιο ευεργετικό πρόγραμμα.
Φυσικά οι ευθύνες δεν είναι της κεντρικής διοίκησης αλλά αυτές βαραίνουν τις τοπικές διοικήσεις που δεν προβάλλουν και δεν αναδεικνύουν τις ανάγκες που υπάρχουν στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: