Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Υπάρχουν λύσεις για το πρόβλημα ύδρευσης στις Σάπες



Προβλήματα στην υδροδότηση της πόλης των Σαπών και ορισμένων οικισμών που υδροδοτούνται από το ίδιο δίκτυο παρουσιάστηκαν και πάλι κατά το τελευταίο διάστημα.
Για πολλές ώρες την ημέρα και ιδίως τα βράδια, σταματάει η υδροδότηση της πόλης προφανώς για να εξασφαλιστούν ποσότητες νερού σε άλλους οικισμούς.

Εν μέσω χειμώνα, με ελάχιστη κατανάλωση και ύστερα από παρατεταμένες βροχοπτώσεις μόνο σε βλάβες θα μπορούσε  να αποδοθεί μια τέτοια κατάσταση.
Βλάβες δικτύων, βλάβες αντλιοστασίων, βλάβες ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού ή οποιεσδήποτε άλλες παρεμφερείς βλάβες.
Η όλη κατάσταση προκαλεί ευλόγα τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων και οδηγεί σε κάποια συμπεράσματα για λύσεις που πρέπει να προκριθούν.
-Αρχικά επιβεβαιώνεται η πρόταση για κατασκευή και δεύτερης μεγάλης κατασκευής 1000 κυβικών στις Σάπες, που θα δώσει περιθώρια αυτονομίας πολύ μεγαλύτερα.
-Στη συνέχεια επιβάλλεται η λειτουργία της νέας δεξαμενής στο Αρσάκειο.
Ακολούθως επιβάλλεται να υπάρχει εφεδρικός εξοπλισμός σε όλες τις γεωτρήσεις και αντλιοστάσια για να μην σταματά η άντληση και η προώθηση του νερού.
-Επιβεβλημένη είναι επίσης και η ανόρυξη περισσότερων γεωτρήσεων ακόμη και εφεδρικού χαρακτήρα
-Απαραιτήτως επιβάλλεται η ορθή συνεχείς και αδιάλειπτη παρακολούθηση της λειτουργίας του όλου συστήματος υδροδότησης.
-Αναγκαίες θεωρούνται οι άμεσες παρεμβάσεις, χωρίς χάσιμο χρόνου, σε περίπτωση βλαβών και πάσης φύσεως προβλημάτων.
-Τέλος επιβάλλεται η κατασκευή νέου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από το οποίο θα γίνεται πλέον η υδροδότηση της περιοχής και αυτό μπορεί να είναι μόνο από το φράγμα του Ιασίου, διατηρώντας το σημερινό δίκτυο ως εφεδρικό.
Απαραίτητη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της υδροδότησης θεωρείται και η λειτουργία του νέου δικτύου ύδρευσης της πόλης των Σαπών το οποίο καθυστερεί εδώ και πολλά χρόνια.
Όλα αυτά θα μπορούσαν να δώσουν άμεσες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις στο πρόβλημα της υδροδότησης των Σαπών και των γύρω οικισμών που δυστυχώς ταλαιπωρούνται συχνά προκαλώντας αγανάκτηση στους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: