Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Γιατί εξαιρούνται και φέτος τα σχολεία του δήμου Μαρωνείας-Σαπών από τα σχολικά γεύματα;


Όπως έγινε γνωστό σε 381 σχολεία της χώρας, ανάμεσά τους και  σε 11 σχολεία του δήμου Κομοτηνής, θα εφαρμοστεί και φέτος ο θεσμός των σχολικών γευμάτων που στηρίζει τους μαθητές και τις οικογένειες σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης.

Δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά ο δήμος Μαρωνείας Σαπών δεν έχει ενταχθεί σε αυτό το πρόγραμμα μένοντας πολλά παιδιά που έχουν πραγματικές ανάγκες εκτός των ευεργετικών και απολύτως αναγκαίων παροχών του θεσμού.
Ένας δήμος με πολύ χαμηλούς δείκτες ευημερίας των κατοίκων, με τρομακτικά ποσοστά ανεργίας, με μεγάλη σχολική διαρροή, με υψηλά ποσοστά ευπαθών κοινωνικά ομάδων, με πολλά προβλήματα γενικότερα, πως είναι δυνατόν να εξαιρείται από ένα τέτοιο πρόγραμμα για μια ακόμη χρονιά;
Η τοπική αυτοδιοίκηση, οι αρμόδιοι συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί φορείς έχουν υποχρέωση να κινηθούν άμεσα για να έρθει μια κατάφορη αδικία σε βάρος των παιδιών και των οικογενειών του δήμου Μαρωνείας-Σαπών.
Να κινηθούν αποτελεσματικά και δυναμικά για να πάψει η περιοχή να είναι εκτός σημαντικών προγραμμάτων και ευεργετημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: