Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Ξεκίνησε η συλλογή πουρναριών



Όπως ανακοινώθηκε από την διεύθυνση δασών Ροδόπης η υλοτομία, συλλογή και μεταφορά των ατόμων πρίνου, θα ενεργείται, από την 5η Νοεμβρίου 2018 μέχρι και την 14η Δεκεμβρίου 2018, από 8ης πρωινής μέχρι 15ης απογευματινής, τις εξής ημέρες κατά οικισμό:
Αρμοδιότητα του Δασονομείου Σαπών.

α) Οι μόνιμοι κάτοικοι των οικισμών Σκαλώματος, Δαρμένης, Άγρας, Νεύρων, Δροσιάς, Σκιάδας, Δοκού, αποκλειστικά και μόνο, κάθε Δευτέρα.
β) Οι μόνιμοι κάτοικοι των οικισμών Ν. Σάντας, Κινύρων, Νικητών και Πλαγιάς , αποκλειστικά και μόνο, κάθε Τοίτη.
γ) Οι μόνιμοι κάτοικοι των οικισμών Κιζαρίου, Ιασίου, Ήπιου, Αγιοχωρ'ιου, Στροφής, Νέδας, αποκλειστικά και μόνο, κάθε Τετάρτη.
δ) Οι μόνιμοι κάτοικοι των οικισμών Χαμηλού, Κασσίτερων, Σαπών, Εβρένου, αποκλειστικά και μόνο, κάθε Πέμπτη..
Η συνολικά επιτρεπόμενη, ποσότητα υλοτομίας και συλλογής ατόμων πρίνου (πουρναριού), δεν μπορεί να υπερβεί, ανά οικονένεια. το ένα (1) χωρικό κυβικό μέτρο (χ.κ.μ.) την ημέρα και τα τρία (3) χωρικά κυβικά μέτρα (χ.κ.μ.) συνολικά, για το χρονικό διάστημα.
Αρμοδιότητα του Δασονομείου Κομοτηνής.
α) Οι μόνιμοι κάτοικοι των οικισμών Βένας, Σαλμώνης, Στρύμης, Διώνης, Παλιάς Κρωβυλης, Κρω-βύλης, Ασκητών και Πετρωτών, αποκλειστικά και μόνο, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη.
β) Οι μόνιμοι κάτοικοι των οικισμών Μαρώνειας, Προσκυνητών, Ξυλαγανής, Εργάνης,       Νέας Πέτρας, Πελαγίας και Μοιράνων, αποκλειστικά και μόνο, κάθε Τρίτη και Πέαπτη.
Η συνολικά επιτρεπόμενη, ποσότητα υλοτομίας και συλλογής ατόμων πρίνου (πουρναριού), δεν μπορεί να υπερβεί, ανά οικονένεια. το ένα (1) χωρικό κυβικό μέτρο (χ.κ.μ.) την ημέρα και τα τρία (3) χωρικά κυβικά μέτρα (χ.κ.μ.) συνολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: