Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

«Η Παράξενη Παρέα του Ορφέα» επισκέπτεται το Αρχαιολογικό Μουσείο ΚομοτηνήςΤο παραμύθι του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα,  «Η Παράξενη Παρέα του Ορφέα», που κυκλοφορεί  από τον Εκδοτικό ΟργανισμόΛΙΒΑΝΗ,  θα παρουσιασθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου και ώρα 11.30 το πρωί.
Οι ήρωες του παραμυθιού,εικονογραφημένοι από την Παναγιώτα Καρτσακάλη, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα ταξίδι µε το λεωφορείο της φιλίας  με σταθμούς αυτούς της τέχνης, της μουσικής, της συντροφικότητας και της αποδοχής της διαφορετικότητας.
Η ηθοποιός Μαρία Παπαδοπούλου θα αφηγηθεί το παραµύθι, ενώ θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι βασισμένο στους ήρωες του βιβλίου.
Το βιβλίο:

Mια απρόβλεπτη και παράξενη παρέα ζώων ξεκινά   ένα μακρύ ταξίδι, για να συναντήσει στη Θράκη τον μυθικό Ορφέα στο παραμύθι του  δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα, «Η παράξενη παρέα του Ορφέα», που κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οίκο Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ.
Ένα καγκουρό που δεν έλεγε το ρο, μια καμήλα που μασούσε μόνο μήλα, ένα τζιτζίκι που τρελαινόταν για τζατζίκι, μια αρκούδα συγγραφέας,  ένα πελαργός  αργός, ένα παπαγάλος  Γάλλος, ένας  κροκόδειλος  δειλός, ένας  γάτος  καλλιτέχνης, μια χελώνα με μπικίνι, ένας ουρακοτάγκος που χόρευε τάνγκο, ένας  σκαντζόχοιρος  με τζελ.
Ο Ορφέας  με τη λύρα και τη μουσική του τα σαγηνεύει  και τους αλλάζει τη ζωή.
Ένα  έμμετρο παραμύθι, για τη δύναμη της μουσικής, για τις αξίες της φιλίας και της συντροφικότητας  και για την αποδοχή της διαφορετικότητας.
Μια σύγχρονη, παιδική, «Κιβωτός του Νώε».
Ονειρική η εικονογράφηση της Παναγιώτας Καρτσακάλη, που τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο εικονογράφησης  παιδικού βιβλίου από την κριτική επιτροπή των Βραβείων Βιβλίου Public.
INFO:
Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής (Συμεωνίδου 4, Τηλέφωνο: 2531 022411)
Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018, ώρα  11:30 π.μ.
Διοργάνωση:
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού - Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης
Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο (Δημόκριτου 7, Τηλέφωνο: 2531 084040)
Σύλλογος Εβριτών Ν. Ροδόπης ( Χαριλάου Τρικούπη 47,  Τηλέφωνο : 2531 070927)
 Εκδοτικός Οργανισμός  Α.Α.ΛΙΒΑΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: