Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Στήριξη της κτηνοτροφίας στην πράξη ζητά η Βούλα Ελευθεριάδου


Με τους προέδρους των κτηνοτροφικών συλλόγων Κομοτηνής και Σαπών κυρίους Κουσουτζή Αθανάσιο και Ρούφο Μιχάλη, καθώς και με μέλη των συλλόγων αυτών, συναντήθηκε η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας και ιατρός κ. Βούλα Ελευθεριάδου.
Οι κτηνοτρόφοι της περιέγραψαν την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τόσο όσο αφορά την συνεχώς μειούμενη τιμή του γάλατος  , βασική πηγή του εισοδήματος τους, όσο και τη χαμηλή τιμή του κρέατος.

Η παντελής έλλειψη σωστού ελέγχου στα τελωνεία της χώρας όσο αφορά τις εισαγωγές γάλακτος καθώς και η μετέπειτα άγνωστη διαδρομή του ως προς τον τρόπο διάθεσης του, θεωρούμε πως είναι η βασική αιτία της οικονομικής ανέχειας μας, τόνισαν οι κτηνοτρόφοι στην κ Ελευθεριάδου, ενώ της ανέλυσαν και τα υπέρμετρα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την υπερφορολόγηση και τις τράπεζες.
Η κ Ελευθεριάδου ανέλυσε στους κτηνοτρόφους το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τον κλάδο τους και τους διαβεβαίωσε πως θα γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ενισχυθεί το εισόδημα τους με παράλληλη μείωση της φορολογίας τους, ενώ τόνισε πως θεωρεί απαράδεκτο μέτρο την κατάσχεση των επιδοτήσεων, άκρως απαραίτητες για την διατροφή των κοπαδιών τους. Τόνισε επίσης την ανάγκη για εκσυγχρονισμό της ζωικής παραγωγής μέσω των χρηματοδοτικών προγραμμάτων της Ε.Ε. τα οποία δεσμεύτηκε να τους βρει , αναφέροντας επίσης πως το κράτος πρέπει να είναι αρωγός σε κάθε νέα προσπάθεια που γίνεται στον πρωτογενή τομέα και όχι τροχοπέδη του.
Το στοίχημα μου είναι οι Ροδοπίτες να μείνουν και να ευημερήσουν στο τόπο τους είπε, εμείς σαν πολιτεία πρέπει να τους δώσουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για επιτευχτεί κάτι τέτοιο. Με έργα όμως και όχι με λόγια, δεν μπορούμε να παίζουμε με τον πόνο των ανθρώπων, δεν μπορούμε να τους ξεγελούμε κάθε φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: