Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Ξεκίνησε κύκλο ενημερωτικών ομιλιών για τους πολίτες της Ροδόπης ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ
Από το Νέο Σιδηροχώρι ξεκίνησε ένα νέο κύκλο ομιλιών στο Νομό Ροδόπης ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, σηματοδοτώντας έτσι και τη Νέα Αρχή μιας ανηφορικής προσπάθειας για την ανασυγκρότηση της Ροδόπης και την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα.
Ο Θρακιώτης πολιτικός σε μια κρίσιμη για τον τόπο στιγμή, ξαναβάζει μπροστά τις μηχανές, επιδιώκοντας να ενημερώσει τους συμπατριώτες του για την κατάσταση, να τους αφυπνίσει και να τους εμπνεύσει, ώστε να πιστέψουν στις δυνάμεις τους και στις δυνατότητες του τόπου.

«Πριν μερικά χρόνια ανατρέψαμε μαζί την 50ετή ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ του Εθνικού Κέντρου για την περιοχή μας, όταν η Ροδόπη δεν διέθεται ούτε κλητήρα στα κέντρα των αποφάσεων, εγκαινιάζοντας μια δημιουργική για τον τόπο περίοδο σε σημαντικά υπουργεία που μας επέτρεψαν να κάνουμε έργο...
Σήμερα καλούμαστε να ανατρέψουμε εκ νέου μια ΑΔΙΚΙΑ για τη Ροδόπη, που επι τρία χρόνια νιώθει ορφανή, με απολύτως αδύναμη φωνή ακόμα και στο Εθνικό Κοινοβούλιο....
Τρία χρόνια ποιος ήλθε εδώ να σας δει;
Ποιος νοιάστηκε για τις δυσκολίες και τα προβλήματα σας;
Ποιος πάλεψε με τα προβλήματα των αγροτών, των χωριών μας, των οικογενειών σας;


 Ποιος συναισθάνθηκε τον πόνο από τη φυγή των παιδιών σας και την απερήμωση της υπαίθρου μας;...»
Με αυτά τα χαρακτηριστικά λόγια ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ξεκίνησε την επικοινωνία του με τους κατοίκους της περιοχής, που παρά τις πολλές αγροτικές δουλειές της περιόδου, έσπευσαν να τον ακούσουν και συνέχισε λέγοντας: «Θα οργώσω όλο το νομό. Θα ενημερώσω και τον τελευταίο πολίτη για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Για τις δυσκολίες που μας συσσώρευσε η πολιτική της κυβέρνησης και θα παλέψω να επαναφέρω τη χαμένη αυτοπεποίθηση των συμπολιτών μου, την πίστη τους στις δυνατότητες αυτού του τόπου και την ελπίδα...”
Υιοθετώντας δε το μήνυμα που εξέπεμψε από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκη, επισήμανε ότι και “στη Ροδόπη Όλοι μαζί Μπορούμε και Αξίζουμε καλύτερα, αρκεί να ξαναπιστέψουμε στους εαυτούς μας και να βάλουμε τον τόπο και την πατρίδα πάνω από κομματικά ή προσωπικά πάθη. Να βάλουμε τη Ροδόπη μας Πάνω από Όλα”
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κόσμος που παρακολούθησε την ομιλία, ενώ προσήλθε μουδιασμένος αναμένοντας μια συνήθη πολιτική παρέμβαση, έφυγε προβληματισμένος για την κατάσταση την οποία περιέγραψε με απόλυτη ειλικρίνεια και ρεαλισμό ο Θρακιώτης πολιτικός και κυρίως έφυγε εμπνευσμένος και αποφασισμένος να μπει ξανά στον αγώνα για την Ανόρθωση του τόπου και της πατρίδας, γιατί αυτός είναι ο μονόδρομος προσφοράς στην οικογένεια του και στο μέλλον των παιδιών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: