Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Και ακίνητα εντός του δήμου Μαρωνείας-Σαπών ανάμεσα στα «φιλέτα» που πουλά το ελληνικό δημόσιο;


Καταγραφή, προκειμένου να παραχωρηθούν στο υπερταμείο, κατά πάσα πιθανότατα για πώληση, έγινε σύμφωνα με πληροφορίες πριν λίγο διάστημα και σε ακίνητα ιδιοκτησίας του δημοσίου που βρίσκονται εντός του δήμου Μαρωνείας-Σαπών.

Το σχετικό ΦΕΚ που εκδόθηκε αναφέρει τα ακίνητα στη Ροδόπη, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας, που θα πουληθούν για 99 χρόνια καλύπτοντας κάποια έξοδα για τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας.
Σύμφωνα με κάποιες φήμες για την περιοχή μας προς πώληση έχουν επιλεγεί δημόσια κτίρια αφήνοντας υπόνοιες για τη ΔΟΥ, το Ειρηνοδικείο, το Δασονομείο και το Αγροτικό Κτηνιατρείο, ενώ κτίρια και οικόπεδα και σε άλλους οικισμούς του δήμου πιθανό να έχουν την ίδια τύχη.
Παρά τα όσα φημολογούνται, το κτίριο της ΔΟΥ μπορεί να έχει άλλη τύχη αφού είχε προνοήσει η Δημοτική Αρχή το έτος 1998 όταν παραχώρησε το οικόπεδο να εξασφαλίσει προς όφελος του δήμου το υπό ανέγερση κτίριο.
Αν ευσταθούν όμως που πληροφορίες και τα κτίρια που στεγάσουν σήμερα δημόσιες υπηρεσίες αποτελώντας παράλληλα σημαντικές υποδομές για τον δήμο Μαρωνείας-Σαπών πουληθούν, τότε στον τόπο θα επέλθει ακόμα ένα σημαντικό πλήγμα.
Με μια τέτοια πιθανή εξέλιξη οι δημόσιες υπηρεσίες του δήμου Μαρωνείας-Σαπών ενδεχομένως να βρεθούν στο δρόμο και με μαθηματική ακρίβεια θα κλείσουν για να μεταφερθούν στην Κομοτηνή, ενώ οι πολίτες και η κοινωνία θα στερηθούν υπηρεσίες και υποδομές αναγκαίες για την εξυπηρέτησή τους, για την ομαλή τους πορεία και για την ανάπτυξή τους.
Τα δεδομένα αυτά ας ανησυχήσουν τους υπεύθυνους οι οποίοι θα πρέπει να ερευνήσουν εξονυχιστικά το θέμα, όπως κάνουν σε άλλες περιοχές και αν ευσταθούν οι πληροφορίες να προβούν σε ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα εξισορροπήσουν και θα αντισταθμίσουν την όλη κατάσταση όπως πχ την αγορά αυτών από τον ίδιο το δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: