Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Οι προσπάθειες για τον μην αποχαρακτηρισμό των σχολείων του δήμου Μαρωνείας Σαπών από την κατηγορία των δυσπρόσιτων πρέπει να έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.


Οι προσπάθειες που γίνονται για τον μη αποχαρακτηρισμό των σχολείων των Σαπών από την κατηγορία των δυσπρόσιτων θα πρέπει να έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:
-Να γίνονται στο σωστό χρόνο
-Όταν η εφημερίδα μας πριν το καλοκαίρι και πριν δημοσιευθεί το σχετικό ΦΕΚ έγραφε για το θέμα και όταν η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο Μαρωνείας Σαπών παρενέβη προς τον υπουργό Παιδείας και τους άλλους περιφερειακούς και τοπικούς παράγοντες, δεν υπήρξε από πλευράς τους κα μία κινητικότητα.

-Να γίνονται στο κατάλληλο χώρο.
-Κατά βάση οι κινητοποιήσεις για το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να γίνουν αρχικά στην Αθήνα  σε συνάντηση που θα πρέπει να γίνει με τον Υπουργό Παιδείας και παρόντες η δημοτική αρχή, η περιφερειακή αρχή, βουλευτές, εκπροσώπους συλλόγου γονέων και εκπροσώπους εκπαιδευτικών.
Εκεί θα πρέπει να αναπτυχθεί η ανάλογη επιχειρηματολογία και να ασκηθούν πιέσεις για να υπάρξουν αποτελέσματα.
-Να γίνονται μαζικά και οργανωμένα.
Στις όποιες κινητοποιήσεις πρέπει να συμμετέχει η τοπική αυτοδιοίκηση, οι εκπρόσωποι γονέων , οι εκπρόσωποι εκπαιδευτικών, οι εκπρόσωποι των μαθητών, οι περιφερειακές αρχές, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι καθώς και παραγωγικοί φορείς της περιοχής.
Δεν πρέπει να γίνεται αποσπασματικά και χωρίς την απαιτούμενη μαζικότητα.
-Να γίνονται για όλους και για όλα .
Συγκεκριμένα οι όποιες κινητοποιήσεις για το θέμα αυτό θα πρέπει να αφορούν όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, όχι μόνο τη δευτεροβάθμια και όλα τα σχολεία του δήμου, όχι μόνο το γυμνάσιο και το λύκειο Σαπών.
Γιατί οι ιδιαιτερότητες που καθιστούν δυσπρόσιτα τα 2 παραπάνω σχολεία, ισχύουν σε όλο το δήμο είναι ενιαίες και διέπουν όλα τα σχολεία του δήμου Μαρωνείας Σαπών τα οποία και πρέπει να χαρακτηριστούν δυσπρόσιτα.
Μόνο εάν τεθεί αυτό το οργανωτικό και διοικητικό πλαίσιο υπάρχει πιθανότητα να πετύχουν οι όποιες κινητοποιήσεις και να φέρουν κάποια αποτελέσματα.
Σε διαφορετική περίπτωση είναι καταδικασμένες σε αποτυχία και το χειρότερο κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν για το θεαθήναι

Δεν υπάρχουν σχόλια: