Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Να αξιοποιηθεί πολύ περισσότερο η παρουσία της ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάπες


Με πολύ ευοίωνες προοπτικές σε ότι αφορά το εκπαιδευτικό έργο, τις συμμετοχές, το πρόγραμμα και τις προοπτικές για τους σπουδαστές, ξεκίνησε η λειτουργία της ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάπες.
Πολύ σημαντική επίσης είναι η προσφορά της διεύθυνσης των εκπαιδευτικών και της γραμματείας της σχολής που κάνουν τα πάντα για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της.
Δυστυχώς όμως από τα πρώτα βήματα της ίδρυσής της και για μια ακόμη χρονιά η παρουσία της σχολής δεν έγινε όσο θα έπρεπε αισθητή στην τοπική κοινωνία.

Ίσως δεν έγινε και από την πλευρά των τοπικών αρχών κάτι ουσιαστικό που θα προσέλκυε περισσότερο το ενδιαφέρον των σπουδαστών για τον τόπο και για την πόλη.
Σίγουρα δεν υπήρξε η ανάλογη προετοιμασία από πλευράς τοπικών παραγόντων για να μπορέσει να αξιοποιηθεί, παρέχοντας σε αυτό κίνητρα, ένα μεγάλο μέρος του δυναμικού της σχολής.
Και φυσικά το πρώτο βήμα θα ήταν η προσέλκυση ενός ποσοστού σπουδαστών να μείνουν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στις Σάπες.
Αντί γι’αυτό πληροφορούμαστε ότι άρχισαν ή θα αρχίσουν σε λίγο διάστημα να δρομολογούνται λεωφορεία από μακρινές πόλεις που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω απομόνωση των σπουδαστών από τις Σάπες.
Φυσικά ο κάθε ένας είναι ελεύθερος και δικαιούται να κάνει ότι θέλει και να διαχειρίζεται όπως θέλει τον χρόνο τη ζωή του, τα χρήματά του και την καθημερινότητά του.
Οι τοπικές αρχές όμως δυστυχώς δεν έκαναν τίποτα για να έλξουν ένα μικρό κομμάτι ενός τόσο αξιόλογου δυναμικού που θα μπορούσε να προσφέρει πολλαπλά και ουσιαστικά οφέλη στον τόπο.
Δεν έγινε καμία προετοιμασία, δεν υπήρξε κανένας σχε4διασμός, σχεδόν δεν ασχολήθηκε κανείς με το θέμα και έτσι ένας χρόνος ακόμη θα πάει χαμένος, με ευθύνη των τοπικών παραγόντων, σε ότι αφορά την ουσιαστική και έμπρακτη προσφορά της ΑΣΠΑΙΤΕ στο δήμο Μαρωνείας-Σαπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: