Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Γαμήλιος τουρισμός: μια προοπτική και στον δήμο Μαρωνείας-Σαπών


Πριν από λίγες ημέρες τελέστηκε ένας γάμος στα Κασσιτερά χωρίς το ζευγάρι να έχει καταγωγή ή συγγένεια ή οποιαδήποτε άλλη σχέση με το χωριό και την εκκλησία.
Η επιλογή, όπως και σε πολλές άλλες παρόμοιες, έγινε επειδή γοήτευσε τους νεόνυμφους το τοπίο, τους άρεσε το περιβάλλον, εντυπωσιάστηκαν από την ιστορία και την αρχιτεκτονική της εκκλησίας, συγκινήθηκαν από τις ομορφιές του χωριού, τους άρεσαν τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά και πολλά άλλα
.
Τέτοιοι γάμοι και βαφτίσεις άρχισαν να γίνονται όλο και πιο συχνά στην περιοχή μας και σίγουρα μπορούν να γίνουν πολλοί περισσότεροι.
Μπορεί δηλαδή από τον δήμο Μαρωνείας-Σαπών να αξιοποιηθεί ο γαμήλιος τουρισμός, μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού, σε περιοχές όπως τα Κασσιτερά, την Μαρώνεια, τους Προσκυνητές και αλλού προσελκύοντας, επισκέπτες στην περιοχή μας.
Αυτό σημαίνει βέβαια ότι και από πλευράς τοπικών διοικούντων θα πρέπει να γίνει αντιληπτό το μέγεθος των ωφελημάτων και να ακολουθήσουν οι ενέργειες εκείνες που θα συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Ενδεικτικά θα πρέπει να γίνουν βελτιώσεις της προσβασιμότητας στους χώρους, να γίνουν έργα συντήρησης στους ναούς, να αναδειχθούν και να εξωραϊστούν οι αύλιοι χώροι, να ενισχυθεί το παραδοσιακό χρώμα και η μορφή τους, να διαμορφωθούν χώροι στάθμευσης, αναψυχής και φιλοξενίας, να προωθηθούν τα τοπικά προϊόντα και πλεονεκτήματα και εν τέλει να προβληθεί και να γίνει ευρύτερα γνωστό ότι η περιοχή ενδείκνυται για τον γαμήλιο τουρισμό πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις.
Έτσι ένας ακόμη δρόμος θα συμβάλλει στην ανάδειξη του τόπου και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας θα είναι ανοιχτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: