Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Κώστα Βραδέλη



Πριν λίγο διάστημα κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του συντοπίτη Κώστα Βραδέλη με τίτλο : Μακρόνησος, Το νησί των μαρτυριών πίσω από το «γαλανόλευκο παραπέτασμα».
Ο συγγραφέας γεννήθηκε στις Σάπες, τελείωσε δημοτικό και γυμνάσιο στην πόλη μας, σπούδασε Ιατρική, πήρε την ειδικότητα του ορθοπεδικού, μετεκπαιδεύτηκε στο εξωτερικό, διετέλεσε διευθυντής στο νοσοκομείο της Δράμας και σήμερα είναι συνταξιούχος Ιατρός.

Μετά τη συνταξιοδότηση του ασχολήθηκε με μελέτη της ιστορίας των νεώτερων χρόνων όπως η πραγματικότητα της δεύτερης βουλγαρικής κατοχής της Θράκης, η ένταξη των νεαρών Θρακιωτών στο Ε.Α.Μ, ο εμφύλιος πόλεμος, οι διώξεις για λόγους πολιτικών πεποιθήσεων.
Μέσα από το βιβλίο αναφέρεται στα γεγονότα που έζησαν χιλιάδες άνθρωποι που πέρασαν από τη Μακρόνησο καθώς και όσα του διηγήθηκαν τα δύο μεγάλα του αδέρφια ο Αλέκος και ο Άγγελος, που εξορίστηκαν στη Μακρόνησο για περίπου 3 χρόνια, αφήνοντας πίσω τη χήρα μάνα τους με 4 ανήλικα παιδιά.
Το βιβλίο λοιπόν αυτό γράφτηκε και σαν ένα χρέος απέναντι στα πεθαμένα του αδέρφια.
Ο ίδιος ο συγγραφέας δεν ισχυρίζεται ότι η γραφή είναι απολίτικη και ότι δεν έχει σχέση με τις πολιτικές του ιδέες και με τις ιδέες της οικογένειάς του. 
Ξεκινά με τη λήξη του Β Παγκοσμίου Πολέμου και ολοκληρώνεται με την εξορία, τα βασανιστήρια, τα στρατόπεδα ως μέσα «αναμόρφωσης».
Για τη συγγραφή του χρησιμοποιήθηκε πλούσια βιβλιογραφία καθώς και διάφορες πηγές φωτογραφιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: