Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. Π.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ, Ο ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ


ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΟΠΩΣ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ.

Στο 2ο Πανελλήνιο-Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, που διοργανώνεται υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλου, θα μιλήσει ο Επίκουρος Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πρώην Υπουργός Παιδείας και τ. Βουλευτής Ροδόπης Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.

Το Συνέδριο διοργανώνει στις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου στη Λαμία, το Ελληνικό Ινστιτούτο Οικονομικών της Εκπαίδευσης & Δια Βίου Μάθησης, της Έρευνας & Καινοτομίας καθώς και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Λαμιέων.
Το θέμα του Συνεδρίου είναι :
« Ελλάδα- Ευρώπη 2020: Εκπαίδευση, Δια Βίου Μάθηση, Έρευνα, Νέες Τεχνολογίες, Καινοτομία και Οικονομία» Στο Συνέδριο παρεμβαίνουν διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, Πρυτάνεις Ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων και εκπρόσωποι της αγοράς, της εκπαίδευσης και της πολιτικής. Συμμετέχουν εκατοντάδες σύνεδροι από όλους τους χώρους.
Το ειδικότερο θέμα που θα αναπτύξει στην Ολομέλεια του Συνεδρίου ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης στο πλαίσιο της Ενότητας με τίτλο «Ο δυνητικός ρόλος της Εκπαίδευσης, της Έρευνας, της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας στην προώθηση της Αμυντικής και Γεωπολιτικής Ισχύος της Ελλάδας» είναι:

« Τα βασικά εργαλεία της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής- Μορφές Εναλλακτικής Διπλωματίας»

Τα Πρακτικά του Συνεδρίου θα δημοσιευτούν σε ειδική Επιστημονική Έκδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: