Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Να αξιοποιηθούν τα προγράμματα για την αναβάθμιση των λαϊκών αγορών Σαπών και Ξυλαγανής


Ένα πρόγραμμα το οποίο δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα και αφορά δράσεις για Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου, αφορά σίγουρα την περιοχή μας και μπορεί να φανεί χρήσιμο στο δήμο Μαρωνείας- Σαπών και ιδιαίτερα στην αξιοποίηση των λαϊκών αγορών στις Σάπες και στην Ξυλαγανή.

Ανάμεσα στις επιλέξιμες δαπάνες που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα αυτό είναι :
-Αναβάθμιση- κατασκευή πεζοδρομίου
-Δημιουργία παιδικών χαρών και χώρων ανάπαυσης
-Απαλλοτριώσεις εκτάσεων
-Παρεμβάσεις υψηλής σκίασης
-Τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων
-Παρεμβάσεις για την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ
-Αναβάθμιση- δημιουργία χώρου στάθμευσης
-Συστήματα παροχής ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο
-Συστήματα οδοφωτισμού
Αυτού του είδους οι ευκαιρίες δεν δίνονται πολύ συχνά και σίγουρα θα πρέπει να τύχουν αξιοποίησης από τους τοπικούς αρμόδιους.
Η Εκπόνηση μιας μελέτης που θα δημιουργεί υποδομές και θα αναβαθμίζει τις λαϊκές αγορές Σαπών και Ξυλαγανής, κρίνεται άκρως απαραίτητη και πρέπει να γίνει άμεσα.
Η αναβάθμιση των λαϊκών αγορών, που αποτελούν οικονομικούς πνεύμονες για την τοπική αγορά και την τοπική ανάπτυξη, επιβάλλεται, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες, στις απαιτήσεις των καταναλωτών, των μικροπωλητών και των εμπόρων και να γίνουν ελκυστικές τόσο σε προϊόντα όσο και σε επισκέπτες.
Παράλληλα με τη δημιουργία τέτοιων υποδομών, οι χώροι αυτοί, θα μπορούν να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του χρόνου  και για άλλους σκοπούς όπως η διοργάνωση εκθέσεων, εμποροπανηγύρεων κτλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: